Friday, 19 April, 2024

Υποδοχή Τσίπρα στη ΔΕΘ με συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και συμμετοχή της ορχήστρας Θεοδωράκη

Με ένα συλλαλητήριο – συναυλία θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι Θεσσαλονικείς την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, 08/09

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για τη Μακεδονία υπό τους ήχους της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, βασικό συντελεστή της διοργάνωσης των πετυχημένων συλλαλητηρίων της Αθήνα και της Θεσσαλονίκης. Ως σημείο διεξαγωγής της συναυλίας επιλέχτηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ανήμερα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, απευθύνει ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», μέσω Facebook.

Σύμφωνα με τον Φορέα, στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε μία «ανεπανάληπτη συναυλία» και ένα συλλαλητήριο που «δεν εχει δει όμοιο η οικουμένη».

Δε διευκρινίζεται εάν στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

Ως σημείο συγκέντρωσης δίδεται το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, ενώ η ώρα συγκέντρωσης είναι προγραμματισμένη στις 19:00.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

«Απαντάμε στους υποτακτικούς με περισσότερη Δημοκρατία. Η μουσική και ο πολιτισμός απέναντι στην καθεστωτική νοοτροπία. Η ορχήστρα ”Μίκης Θεοδωράκης” σε μια ανεπανάληπτη συναυλία. Σε ένα συλλαλητήριο που δεν εχει δει όμοιο η οικουμένη. Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε».

Να σημειωθεί ότι συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχει προγραμματιστεί και την επομένη, 9 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, κατά την ώρα, δηλαδή, της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καλεί η Βεργίνα Τηλεόραση και η Επιτροπή για την Προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση 

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την ημέρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρεί την συνέντευξη τύπου στην 83ης ΔΕΘ. Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Αν τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν τα άρρωστα σχέδια τους, σειρά έχει η Ήπειρος η Θράκη και ακολουθεί η Νησιωτική χώρα…
«Το Κίνημα της ΣΗΜΑΙΑΣ» , είμαστε μία ομάδα πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα που δεν μπορούμε άλλο να μένουμε απλοί παρατηρητές, στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχεται το Έθνος μας.
Δεν στηριζόμαστε και δεν εκπροσωπούμε κανένα κόμμα, είμαστε μόνο απλοί Έλληνες πολίτες. Χρέος μας είναι να μεταλαμπαδεύουμε, τους αγώνες των προγόνων μας στις ηρωικές επαναστάσεις του έθνους, την ανδρεία των ηρώων μας στους νεώτερους πολέμους της πατρίδας μας και την Ορθόδοξη Πίστη μας, όπως τα κληρονομήσαμε από τους παππούδες, τους γονείς και τους δασκάλους μας.
Σκοπός μας είναι να ενημερώνουμε, να οργανώνουμε και να συμμετέχουμε σε δράσεις που έχουν στόχο πατριωτικά θέματα.
Είμαστε οι περήφανοι Έλληνες που έχουμε τα ίδια ιδεώδη και τα ίδια πιστεύω, για την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία μας.
Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου