Friday, 19 April, 2024

Τριτοκοσμικές συμπεριφορές στην τρίτη διανομή Επισιτιστικής Βοήθειας στα Γιαννιτσά!

Από σήμερα το πρωί, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η τρίτη διανομή Επισιτιστικής Βοήθειας

σε όλο το νομό, όπως και για τα Γιαννιτσά.

Σχετικά με τη διανομή, να υπενθυμίσουμε σε κάποιους απολίτιστους κυρίους, που μας απαγόρευσαν την είσοδο, ότι γίνεται  στα πλαίσια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ΜΟΝΟ! ΔΕΝ έχει καμία αρμοδιότητα και δεν θίξαμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, ούτε θίγουμε και πάλι κανέναν προσωπικά. Αναφερόμαστε στην ξεφτίλα της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων και του ελληνικού Κράτους που κόβει από παντού, μισθούς, συντάξεις, έχει φτάσει τον κόσμο στα όρια του με την ανεργία στα ύψη και την τραγική κατάσταση να συγκεντρώνονται 2.000 άνθρωποι ανά δήμο για να προμηθεύονται λίγα τρόφιμα, ανά κάποιους μήνες! Από την άλλη, αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, να βρει η Περιφέρεια ή η Π.Ε. Πέλλας άλλο χώρο να γίνεται η διανομή. Αυτό δημοσιογραφικά δεν μας αφορά.

teva2

ΔΕΝ γράψαμε ποτέ για … χαλασμένα λάχανα, αλλά θα ‘πρεπε να γράψουμε για ‘’χαλασμένους’’ εγκέφαλους που θίγονται διότι φωτογραφίσαμε τις καταστάσεις. Στην πρώτη δημοσίευση, τον Μάρτιο του 2016, φωτογραφίσαμε εξωτερικά τον χώρο και τον κόσμο.

Δείτε εδώ

Τη δεύτερη φορά, τον Απρίλιο, με τη άδεια της περιφερειακής συμβούλου, Μ. Ζωγράφου η οποία παρακολούθησε τη διαδικασία, με μέλη του προγράμματος που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον κόσμο, δήλωσε το logospellas.gr ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ικανοποιητικά. Επίσης, η Υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για την κοινωνική σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Ελένη Καραντώνη δήλωσε στο logospellas.gr: «Το πρόγραμμα είναι βασική υλική συνδρομή στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους…». Οπότε, μπήκαμε με την ΑΔΕΙΑ τους, άσχετα αν και πάλι στην αρχή κι εκείνη την ημέρα, δημιουργήθηκε θέμα!

Για του λόγου το αληθές, δείτε εδώ

Αν βρει κάποιος ότι γράψαμε για… χαλασμένα λάχανα κάπου να μας πάει ευχαρίστως στον εισαγγελέα πριν τον πάμε εμείς! Οι καταστάσεις αυτές, με τέτοιες απολίτιστες συμπεριφορές, μειώνουν εκτός από τους ίδιους, την προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που πηγαίνουν να πάρουν την επισιτιστική βοήθεια. Υπάρχει και άλλος τρόπος για να εκφράσεις αυτό που θέλεις, με το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν ξέραμε στ’ αλήθεια ότι θα θιχτούν τα κοτόπουλα που πήγαμε εκείνη τη στιγμή να φωτογραφίσουμε και δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα!

Να ενημερώσουμε πάντως, πως η διανομή συνεχίζεται σήμερα έως τις 6 το απόγευμα και  την Τρίτη 25/10, ώρες 09:00 – 18:00, ως εξής:

–Στον Δήμο Έδεσσας οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα προϊόντα από τον ίδιο χώρο που παρέλαβαν τα προϊόντα στις προηγούμενες διανομές και, συγκεκριμένα, από το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 13, πίσω από το Διοικητήριο. Επισημαίνεται ότι για τους ωφελούμενους του Δήμου Έδεσσας η διανομή προϊόντων θα πραγματοποιηθεί μόνο τη Δευτέρα, 25/10.

–Στον Δήμο Πέλλας, οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα προϊόντα από τον ίδιο χώρο που παρέλαβαν τα προϊόντα στις προηγούμενες διανομές και, συγκεκριμένα, τον ισόγειο χώρο που βρίσκεται επί της οδού Πηνελόπης Δέλτα 17-19 (παλιό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών – παλιά αγορά), περιοχή 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών. Η διανομή για τους ωφελούμενους του Δήμου Πέλλας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και Τρίτη, 24/10 και 25/10 αντίστοιχα.

–Για τον Δήμο Αλμωπίας, οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της ΑΦΟΣ Αλμωπίας. Οι ωφελούμενοι του Δήμου Αλμωπίας θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τη Δευτέρα 24/10 και την Τρίτη 25/10.

–Στον Δήμο Σκύδρας οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν τα προϊόντα από τις αποθήκες της εταιρείας Πρ. Παυλίδη (ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑ) στο 2ο χλμ Σκύδρας – Γιαννιτσών. Οι ωφελούμενοι του Δήμου Σκύδρας θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα προϊόντα μόνο τη Δευτέρα 24/10.

Τα προϊόντα είναι εξατομικευμένα ανά ωφελούμενο και ανά είδος. Επίσης θα πρέπει οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους επιπρόσθετες σακούλες ώστε να μεταφέρουν τα προϊόντα που θα παραλάβουν λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους.

Χ.Π.

Τριτοκοσμικές συμπεριφορές στην τρίτη διανομή Επισιτιστικής Βοήθειας στα Γιαννιτσά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου