Friday, 29 March, 2024

Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και ακόμη δεν είδαμε τίποτα!

Δε μας έφτανε χρόνια τώρα που αναφερόμαστε στις τραγικές ελλείψεις υποδομών, προσωπικού και υλικών στο νοσοκομείο Γιαννιτσών τα πράγματα χειροτερεύουν!

Ήδη από χθες το βράδυ, περί τις 11:30μμ της Δευτέρας 21 Μαρτίου, με την άφιξη των μεταναστών άρχισαν να μεταφέρονται με το στρατιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γιαννιτσών είτε άνθρωποι εξαντλημένοι είτε μικρά παιδιά. Από σήμερα από το πρωί οι στρατιώτες έχουν εντολή να πηγαίνουν ανά λίγα άτομα να εξετάζονται για πιθανές μεταδοτικές ασθένειες, ώστε να αποκλειστούν τέτοια ενδεχόμενα. Επίσης, αρκετά παιδιά είχαν ιώσεις και κρυώματα οπότε βρέθηκαν να περιμένουν στη σειρά στα έκτακτα της παθολογικής και της παιδιατρικής.

nosokomeio2

nosokomeio3

Οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για το παραμικρό και μόνοι τους το πρωί έκαναν σύσκεψη για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Όταν δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο αριθμός των καθημερινών ασθενών, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνεται σε λίγες μέρες όσο αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων που θα φτάσουν στην περιοχή.
Όπως διαπιστώσαμε από τους ανθρώπους που ήταν στα έκτακτα, από το Ιράκ και τη Συρία και συνομιλήσαμε μαζί τους – με τα λίγα αγγλικά που ξέρουν και χρησιμοποιώντας τον translate στα κινητά τους που είναι… διαπιστωμένα τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτουν MB – θέλουν να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μάλιστα ένας Ιρακινός μας ευχαρίστησε για τη βοήθεια και ζήτησε να βρει στοιχεία για την πρεσβεία που θέλει να απευθυνθεί!
Το ζήτημα πάντως είναι πέρα για πέρα σοβαρό. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, είναι δεδομένες, δεν υπάρχει υποδομή για κάτι περαιτέρω, δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά κάποιος (ούτε Υπουργείο, ούτε βουλευτές, ούτε της Τ. Α.) οι γιατροί έχουν φτάσει να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν τα καθημερινά περιστατικά και είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν το επόμενο διάστημα.
Να σημειώσουμε ότι στην αναμονή είχε κόσμο που περίμενε πάνω από δύο ώρες και δεν εξυπηρετήθηκαν περιστατικά, λόγω της… περίεργης συμπεριφοράς κάποιων γιατρών.

Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και ακόμη δεν είδαμε τίποτα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου