Friday, 29 March, 2024

Το Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης των φορέων του δήμου Πέλλας

Οι πολίτες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 4 Φλεβάρη 2016, στην Πλατεία του δημαρχείου Γιαννιτσών, ανταποκρινόμενοι στο κοινό κάλεσμα όλων των συνδικαλιστικών, παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών Φορέων της Πέλλας, διαπιστώνουμε τα εξής:

Το νέο Ασφαλιστικό που παρουσίασε και προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση θίγει τους πάντες: τους σημερινούς ασφαλισμένους, αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Τσακίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δραματικά μειωμένων αποδοχών είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.

ergatiko

pano
Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι ΜΟΝΟ στους δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι ενιαίοι κανόνες επιτυγχάνονται τόσο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη αποδίδονται, όσο και με την παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο από το οποιο είναι άμεσος ο κίνδυνος πλήρους οργανωτικής παραλυσίας και ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, ενώ η διάχυση χρεών και ελλειμμάτων των πιο «προβληματικών» ταμείων θα έχει δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις.

poreia2
Ταυτόχρονα οι νέες ρυθμίσεις δεν καθιστούν το Ασφαλιστικό βιώσιμο, καθώς οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, θα καταστραφούν και οι τελευταίες ελπίδες για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Χώρας.
Είναι επίσης βέβαιο ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της Κυβέρνησης, καθώς μεσολαβεί η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.
Απέναντι ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , απέναντι σ’αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές, απέναντι στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, δεν θα μένουμε με σταυρωμένα χέρια .
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ: ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ, ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Άμεση απόσυρση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου και διάλογο με όλους τους φορείς της Χώρας από μηδενική βάση.
• Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι μεγαλοεργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010 και τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI. Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους.

fortiga
Ζητούμε: από τους Βουλευτές του Ν. Πέλλας να μην ψηφίσουν το Νομοσχέδιο αυτό και να πιέσουν την Κυβέρνηση για την απόσυρσή του.
ΕΧΟΥΜΕ εναλλακτική πρόταση για ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, εγγυημένων παροχών, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό και καθολικό:
Η Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας έχει προβλήματα, όχι λόγω των υψηλών δαπανών για συντάξεις, αφού αυτές έχουν μειωθεί δραστικά (35-50%) τα χρόνια των μνημονίων, αλλά λόγω της μείωσης των εσόδων της, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας. Επομένως, η Κοινωνική Ασφάλιση μπορεί να σωθεί και να αναβαθμιστεί, μόνον εφόσον καταργηθούν τα μνημόνια, διασφαλιστούν και αυξηθούν τα έσοδά της, δηλαδή ΕΑΝ:
• Μειωθεί η ανεργία με την κατάργηση των μνημονίων λιτότητας και την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
• Χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία, ώστε να αποδοθούν στην Κοινωνική Ασφάλιση ετησίως μέχρι 8 δις ευρώ πρόσθετοι πόροι.
• Αρχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί, με την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τον δραστικό περιορισμό των ελαστικών και άτυπων μορφών εργασίας προς όφελος της πλήρους και σταθερής.
• Αυξηθεί η κρατική χρηματοδότησή της σύμφωνα με τις ανάγκες της και την υποχρέωση του κράτους, τουλάχιστον στα επίπεδα του 2012 (14 δις ευρώ ετησίως).
• Ανακεφαλαιοποιηθεί, δηλαδή αποκατασταθεί, με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους, που θα προέλθουν από τη φορολόγηση των μεγάλων κερδών και του μεγάλου πλούτου, η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών της από τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες και την εργοδοσία.• Αξιοποιείται με ασφάλεια και όχι με ρίσκο ή τζόγο η εναπομείνασα κινητή και ακίνητη περιουσία της• Γίνει διαγραφή του δημοσίου χρέους της χώρας, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίοι δημόσιοι πόροι για την χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των κοινωνικών πολιτικών και της ανάπτυξης.
ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων
• ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
• άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
• αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
• καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
• να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, αγροτών , επιστημόνων και της συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών
• να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και των κοινωνικών υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
• διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. ,οχι στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους,
Γνωρίζουμε ότι για τα παραπάνω θα συναντήσουμε τη λυσσαλέα αντίδραση των δανειστών και της Ευρωζώνης. Ανάμεσα, όμως, στον αργό μνημονιακό θάνατο της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συνταξιούχων, των νέων και σε μία νέα ελπιδοφόρα αρχή σε ρήξη με τη χρεομηχανή και την Ευρωζώνη, που για τη χώρα μας ταυτίζεται με συνεχή λιτότητα, προτιμούμε το δεύτερο.
-Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας μέχρι τη δικαίωσή του, συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις που θα ακολουθούσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
– ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΦΩΝΗ
ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ :
1. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ
2. ΑΔΕΔΥ
3. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
5. Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
7. ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΕΦΕΕΠ-
8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ -ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ–
9. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
10. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ –ΚΟΜΒΟ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ & ΚΟΜΒΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
12. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
14. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
15. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑ
17. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ο ΆΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
19. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΑΕΕ
20. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΕΔΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
21. ΈΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
22. ΤΕΕ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
23. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Ο ΕΡΜΗΣ Δ ΠΕΛΛΑΣ
24. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
25. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
26. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Το Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης των φορέων του δήμου Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου