Thursday, 25 April, 2024

Τι γίνεται με τις προσλήψεις στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων Γιαννιτσών;

Από το Κέντρο Φιλοξενίας στον δήμο να καθαρίζουν δρόμους…

Προσελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες οι 70 εργαζόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τη στελέχωση του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Γιαννιτσά. (Αν και δεν έχουν ξεκινήσει όλοι και αυτό θα γίνει τμηματικά, προφανώς για να εξυπηρετήσουν εργασίες του δήμου, κατά πως βολεύει τη δημοτική αρχή)!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, η απόφαση ψηφίστηκε με την εξουσιοδοτική διάταξη του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δεν έχει ουδεμία σχέση ο δήμος Πέλλας, όπως και δεν έπρεπε να έχει ανάμειξη στο πρόγραμμα. Πόσω μάλλον να καθορίζει το που και ποιοι θα εργαστούν εκτός του Κέντρου!

Θα θέλαμε να μας πει κάποιος αρμόδιος – εφόσον υπάρχει σ’ αυτή την πόλη – αν είναι στη δικαιοδοσία της δημοτικής αρχής να ζητά από τους προσληφθέντες γενικών καθηκόντων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας να εργαστούν για τον δήμο!

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν ανάγκες στους τομείς καθαριότητας και έλλειψη προσωπικού, όμως οι προσλήψεις έγιναν για συγκεκριμένη εργασία στον κάθε τομέα για το Κέντρο Προσφύγων, από το Υπουργείο Εργασίας και όχι  από το Εσωτερικών για έκτακτες ανάγκες του δήμου. Και αν αυτό γίνεται πανελλαδικά – υποτίθεται προσλήψεις για τα hot spots, αλλά οι προσληφθέντες να εργάζονται τελικά για τους δήμους –  διότι δεν μπορούσαν να γίνουν άλλες προσλήψεις απευθείας από τους δήμους το συγκεκριμένο διάστημα κι ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες, ας το διευκρίνιζαν να ξέρει και ο κόσμος που θα προσληφθεί όταν έκανε τις αιτήσεις!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου