Friday, 29 March, 2024

Της Κορέας στο ΔΣ Αλμωπίας!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλμωπίας το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου, τιμήθηκε η μνήμη του τέως Δημάρχου Αριδαίας Γιάννη Αγιάνογλου, όταν στην έναρξη της συνεδρίασης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου πρότεινε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή. Επίσης, ο κ. Χουρσόγλου, πρότεινε να ονομαστεί η αίθουσα συνεδριάσεων του σε «Αίθουσα Γιάννη Αγιάνογλου» και τα έξοδα της κηδείας να καλυφθούν από τον δήμο

Και οι δύο προτάσεις  απορρίφθηκαν στη συνέχεια από το Σώμα με έντεχνο τρόπο με την αιτιολογία πως θα ερωτηθεί πρώτα η οικογένεια.

Στη συνέχεια, οι τόνοι ανέβηκαν από τους δύο «γνωστούς – άγνωστους» τον κ. Χουρσόγλου και τον δήμαρχο Δ. Μπίνο, που αντιπαρατέθηκαν και πάλι, ο μεν πρώτος υποστηρίζοντας πως γίνεται αρνητική και άσκοπη κριτική προς αυτόν από συμβούλους της συμπολίτευσης ενώ  κατηγόρησε τον δήμαρχο για ολοκληρωτικού τύπου διαδικασίες στη λειτουργία της συνεδρίασης και ο κ. Μπίνος τον χαρακτήρισε “γραφικό”, για να εισπράξει την απάντηση του από τον Χρ. Χουρσόγλου: «Έχετε καμιά σχέση με τη Βόρεια Κορέα»; υπονοώντας τον… γνωστό Κιμ  Γιονγκ και την αυταρχική του στάση! Ο δήμαρχος του ανταπάντησε ότι ο ίδιος δεν μοιάζει με… Κορεάτη, όμως μοιάζει αυτός (δηλ. ο Χουρσόγλου)!

xoursoglou2

Ακολούθως, ο κ. Χουρσόγλου δήλωσε ότι αποχωρεί, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης χειροκρότησαν ειρωνικά και ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσιμτσιρίδης του είπε: «Είσαι γαντζωμένος με την καρέκλα».

Να σημειώσουμε ότι απών από τη συνεδρίαση ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δ. Πασόης και σύμβουλοι του ενώ παρόντες  ήταν ο  Μιχάλης Μπογδάνης και η Κατερίνα Μπαγκή. Προφανώς, γιατί δεν έχουν άλλες αντοχές να ακούν τα ίδια και τα ίδια και να ζουν από κοντά το δράμα της… Βόρειας Κορέας! ‘’Σφαγή’’ σε όποιον παρακούσει και πλήρης υποτίμηση του δημοκρατικού θεσμού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου