Thursday, 28 March, 2024

Σώμα ελληνικού Οδηγισμού: «Οδηγισμός ξανά στα Γιαννιτσά», με παιχνίδι πόλης!

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξής του, θα διοργανώσει μία μεγάλη δράση, «Παιχνίδι Πόλης» την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στα Γιαννιτσά.
Το παιχνίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 έως τις 14:00 σε γνωστά σημεία της πόλης και απευθύνεται σε νέους άνω των 18 ετών, με σκοπό να ανακαλύψουν και να καταγράψουν πληροφορίες, αλλά και εμπειρίες σχετικά με τον Οδηγισμό συνοδεία ενηλίκων μελών του Οδηγισμού, ώστε μέσα από τη γνωριμία αυτή να αποτελέσουν τον πρώτο πυρήνα για την επαναλειτουργία των Οδηγικών Ομάδων στην πόλη των Γιαννιτσών.
Καλούμε τους νέους της πόλης να έρθουν με την παρέα τους ή με την οικογένειά τους να γνωριστούμε, να παίξουμε, να μάθουμε και να ανακαλύψουμε τι τρέχει στα Γιαννιτσά!


Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 12.00 στο πάρκο Αγίου Γεωργίου.
Δηλώστε συμμετοχή είτε ατομικά είτε ομαδικά στο mailseo@seo.grή στο https://goo.gl/forms/UENHKhfqffz1Tuj33 και μπείτε στην κλήρωση για ένα δώρο έκπληξη.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μωυσιάδου Θεανώ τηλ: 6973535995, ή κ. Δημοπούλου Καρίνα τηλ 6972826603
fax:2103235526e-mail:seo@seo.gr-http://www.seo.gr
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), είναι μια από τις μεγαλύτερες εθελοντικές, μη κυβερνητικές, οργανώσεις με κοινωνική προσφορά στον τόπο 87 χρόνια.

Εκπροσωπεί τον Οδηγισμό, μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους.
Ο Οδηγισμός είναι η «πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου» που συνδέει 111 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη. Μόνο για την Ελλάδα,υπολογίζεται ότι πάνω από έξι εκατοντάδες χιλιάδες ενεργοί πολίτες έχουν υπάρξει μέλη μας.
Ο Σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, κοριτσιών και αγοριών, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες με πίστη σε αξίες, όπως ο σεβασμός στον συνάνθρωπο,η φιλία, η αλληλεγγύη και η ελευθερία της έκφρασης.
Μέσα από τη δράση και τη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, το όραμα του ΣΕΟ είναι να εξελίσσεται διαρκώς και να ανταποκρίνεται άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις, ως μία δυναμική και πρωτοποριακή κίνηση ανάπτυξης και πολιτισμού στον τόπο μας.
Κοντά μας έρχονται αγόρια και κορίτσια χωρίς θρησκευτική, φυλετική ή κοινωνική διάκριση. Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά και οι νέοι χωρίζονται σε 4 Κλάδους: τα Αστέρια (5 έως 7 ετών), τα Πουλιά(7 έως 11 ετών),τους Οδηγούς (11 έως 14ετών), και τους Μεγάλους Οδηγούς, (14 έως 17 ετών). Όλοι συμμετέχουν στις Οδηγικές Ομάδες, τις οποίες συντονίζουν – εθελοντικά- ενήλικοι νέοι που αγαπούν τα παιδιά και έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα από το ΣΕΟ στο Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου