Saturday, 20 April, 2024

Συνεργασία της Θ. Τζάκρη με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ

Συνεργασία της Θ. Τζάκρη με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ

 Συζητήθηκε το πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας – Μετακινήθηκαν 2 γιατροί από το ΠΕΔΥ Γιαννιτσών, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα επαναπροκηρυχθεί η θέση επικουρικού γιατρού ειδικότητας παθολόγου

            Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη είχε συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαΐου με τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Γ. Κίρκο και τον Υποδιοικητή αυτής κ. Παπαδόπουλο. Θέμα της συνάντησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Έδεσσας λόγω της σοβαρής έλλειψης γιατρών, το οποίο αντιμετωπίστηκε προσωρινά με μετακίνηση δύο γιατρών παθολόγων από το ΠΕΔΥ Γιαννιτσών. Για το ίδιο θέμα η κ. Τζάκρη είχε συνάντηση το πρωί της ίδιας ημέρας και με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόβλημα και με εντολή του προκηρύσσεται εκ νέου εντός της εβδομάδας θέση επικουρικού γιατρού ειδικότητας παθολόγου, για την πλήρωση της οποίας έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από γιατρό, καθώς στην προηγούμενη προκήρυξη για την ίδια ειδικότητα που έληξε στις 20-3-2015 δεν υποβλήθηκε αίτηση από κανέναν γιατρό, ώστε να μπορέσει η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας να λειτουργήσει στοιχειωδώς.

            Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ ενημέρωσαν την κ. Τζάκρη ότι σε αυτή τη φάση στην 3η ΥΠΕ βρίσκονται ακριβώς στο στάδιο του εντοπισμού των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις κλινικές που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερώσουν το Υπουργείο ώστε αυτό να προβεί άμεσα στην πρόσληψη γιατρών, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Κίρκο υπάρχουν θέσεις γιατρών οι οποίες  έχουν προκηρυχθεί ήδη, για τις οποίες όμως δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της κρίσης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα αρμόδια όργανα έχουν προβεί και στις σχετικές κρίσεις και μέσα από το «ξεπάγωμα» αυτής της διαδικασίας θα πληρωθούν άμεσα 1.095 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις μέχρι τις 3.500 χιλιάδες θα υπάρξουν νέες προκηρύξεις θέσεων γιατρών όλων των ειδικοτήτων ανάλογα με τα κενά, καθώς και νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού.

            Με την διαδικασία αυτή θα προσληφθούν άμεσα στο Νοσοκομείο Έδεσσας ένας ιατρός διευθυντής οφθαλμολογίας, ένας ιατρός χειρουργός, ένας ιατρός παθολόγος, ένας βιοπαθολόγος – μικροβιολόγος και ένας ιατρός ακτινολόγος που είχαν ήδη επιλεγεί από τα συμβούλια κρίσης και στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ένας ακτινολόγος, ένας ουρολόγος και ένας ΩΡΛ, γεγονός το οποίο θα συμβάλει καταλυτικά στην απρόσκοπτη λειτουργία των δύο νοσοκομείων και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Πέλλας.

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ ενημέρωσε ακόμη την κ. Τζάκρη για την τροπολογία που επίκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Βουλή και η οποία μάλιστα θα έχει και αναδρομική ισχύ, σύμφωνα με την οποία ο περιορισμός του 9% στις εφημερίες θα ισχύει πλέον κατά ΔΥΠΕ και όχι κατά νοσοκομείο, έτσι ώστε τα νοσοκομεία που δεν κάνουν χρήση των εφημεριών του 9% (και αυτά είναι τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης) θα μεταφέρουν το περίσσευμά τους στα νοσοκομεία της λοιπής Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να υπάρξει κατ’ αυτό τον τρόπο εξορθολογισμός του προβλήματος που δημιούργησε αυτός ο περιορισμός.

            Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το σοβαρό θέμα της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού από το υπόγειο στο ισόγειο του Νοσοκομείου της Έδεσσας (στα γραφεία της παλιάς διοίκησης) για το οποίο υπάρχει πλήρης μελέτη προϋπολογισμού 680.251,00 ευρώ με όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανόμενα, για την εξεύρεση του οποίου η 3η Υγειονομική Περιφέρεια βρίσκεται σε αναζήτηση και αναμένεται να δοθεί σύντομα λύση.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου