Thursday, 28 March, 2024

Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για το θέμα της μετατροπής του βαλβιδοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας

Τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Σκύδρας, Έδεσσας, Αριδαίας και Νάουσας
Συνεργασία είχαν σήμερα Τρίτη 25-9-2018 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Νικόλαο Μπουλαξή με θέμα την πορεία των ενεργειών που είναι απαραίτητες προκειμένου το Άσπρο Σκύδρας να καταστεί σημείο εξόδου του ΤΑΠ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου προς Σκύδρα, Έδεσσα, Αριδαία και Νάουσα.
Ο κ. Μπουλαξής ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι η ΡΑΕ απέστειλε επιστολή προς τον ΔΕΣΦΑ με την οποία του ζητά να διερευνήσει τη δυνατότητα ανάληψης ευθύνης κατασκευής και εκμετάλλευσης του σημείου εξόδου του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας προκειμένου να καταστεί εφικτή πλέον η επέκταση των δικτύων διανομής αερίου προς Σκύδρα, Έδεσσα, Αριδαία και Νάουσα, πόλεις για τις οποίες εκπονείται εμπορική μελέτη για τον προσδιορισμό των καταναλώσεων φυσικού αερίου στους οικιακούς, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές.
Αν η απάντηση είναι θετική αυτό σημαίνει ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία για την τροφοδότηση με φυσικό αέριο των τεσσάρων πόλεων, αφού το πλέον ακανθώδες και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο ζήτημα στα ενεργειακά θέματα της χώρας θα έχει δρομολογηθεί προς υλοποίηση και μάλιστα μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα συζητήσεων και παρεμβάσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου