Thursday, 28 March, 2024

Συμβουλευτικός σταθμός για εξαρτήσεις στα Γιαννιτσά

Συμβουλευτικός σταθμός για εξαρτήσεις στα Γιαννιτσά 

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα πλαίσια  υποστήριξης πολιτώνσε ζητήματα εξαρτήσεων  λειτουργείσυμβουλευτικούς σταθμούς  στις πόλεις ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΙΛΚΙΣ και ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

Ο συμβουλευτικός σταθμός στην Πόλη των Γιαννιτσών λειτουργεί με την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας.

Το συμβουλευτικό κέντρο  στα Γιαννιτσά απευθύνεται στα πλαίσια της πρώτης επαφής  στον έφηβο και ενήλικο χρήστη ψυχοτρόπων ουσιών ,στο οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Tο Συμβουλευτικό κέντρο στα Γιαννιτσά θα λειτουργεί κάθε Τρίτη (10:00-15:00)kαι τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω τηλεφωνικής επαφής.(2310 212030-31)

Ο Συμβουλευτικός σταθμός στεγάζεται στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών(1ος όροφος).

 Οι υπηρεσίες του συμβουλευτικού κέντρου είναι οι παρακάτω:

·         Ενημέρωση για ασφαλέστερη χρήση, σωματική αποτοξίνωση και ψυχική απεξάρτηση.

·         Αξιολόγηση της κατάστασης του χρήστη και της σοβαρότητας των προβλημάτων του σε σωματικό, ψυχολογικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.

·         Σχεδιασμός της θεραπευτικής παρέμβασης.

·         Προετοιμασία σε συνεργασία με το συμβουλευτικό κέντρο Θεσσαλονίκης για ένταξη στην κύρια φάση θεραπείας είτε στην Θεραπευτική Κοινότητα(διαμονής),είτε στο πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης(Ανοιχτό πρόγραμμα)

·         Μείωση της χρήσης και των συνδεόμενων με αυτή βλαβών.

·         Φροντίδα της υγείας.

·         Ατομική και ομαδική συμβουλευτική υποστήριξη τόσο για τους χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών όσο και το οικογενειακό περιβάλλον

·         Σεμινάρια και παρεμβάσεις  ενημέρωσης στην ευρύτερη κοινότητα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Τηλ:2310212030-031-      Fax:2310 215999

Email: info@kethea-ithaki.gr

www.kethea-ithaki.gr

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Θεσσαλονίκη: Ευριπίδου 16, 546 34 | Tηλ: 2310 212030-1 | Fax: 2310 215999
Κιλκίς: Θεσσαλονίκης 5, 611 00 | Tηλ: 23410 25727 E-mail: cc@kethea-ithaki.gr

Τηλέφωνο ψυχολογικής υποστήριξης :1145

ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ: (Για έφηβους χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και οικογένειες) 2310 253534

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Το  ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο της απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.
Εδώ και 31 χρόνια υποστηρίζει δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, εξελίσσοντας διαρκώς τις υπηρεσίες του, ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.

Σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών σε τρεις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά και Κιλκίς, που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει χρήστες ουσιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες: εφήβους(ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ), ενήλικες, εργαζομένους και φοιτητές, εξαρτημένους γονείς αλλά και εξαρτημένους από τη χρήση του διαδικτύου.

Ανάλογα με τις ανάγκες των εξυπηρετουμένων και των οικογενειών τους, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ προσφέρει προγράμματα μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας και εντατικότητας, με δυνατότητα είτε διαμονής είτε εξωτερικής παρακολούθησης.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Γραμματεία:2310 797662

 Email:info@kethea-ithaki.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου