Thursday, 28 March, 2024

Συγκλονιστική η Αθλητική-Πολιτιστική εκδήλωση για τη δωρεά Οργάνων και Ιστών στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας

«Αθλητική-Πολιτιστική εκδήλωση. Προαγωγή του εθελοντισμού για την υγεία και την ποιότητα Ζωής μέσα από το μάθημα της Φυσικής αγωγής. 3η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση Δωρεάς Οργάνων και Ιστών»
Το πρωί της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Πέλλας και υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, Χρήστο Μπαλάσκα, η αθλητική πολιτιστική εκδήλωση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ SPORT με τίτλο «Identifying and Motivating youth who mostly need Physical ACTivity: IMPACT- (Εντοπισμός και Παρακίνηση των υποκινητικών νέων που χρειάζονται περισσότερη συμμετοχή σε Φυσική Δραστηριότητα) και της “3ης Εκπαιδευτικής Εθελοντικής Δράσης για Δότες αίματος και Μυελού των Οστών”.


Παράλληλα οργανώθηκε «Εβδομάδα Ολυμπιακής Άσκησης και Εθελοντισμού 3-7 Δεκεμβρίου αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία, και τη δωρεά οργάνων και μυελού των οστών.

Μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου Ελλάδας, Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεταμόσχευση καρδιάς που έκανε η σύζυγός του (και μετά απάντησε σε ερωτήσεις παιδιών για τα… ποδοσφαιρικά), ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, π. Ιωάννης Σπυρίδης, η Βασιλική Παρασκευοπούλου, μεταμοσχευμένη από μη συγγενή δότη από τη Γερμανία, που όπως ανέφερε πριν χρόνια διαγνώστηκε με λευχαιμία και ευτυχώς έγινε καλά, η φοιτήτρια στην Ιατρική σχολή ΑΠΘ Γεωργία Πισσιώτη,  που επίσης διαγνώστηκε με λευχαιμία πριν 11 χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχει άλλα 4 αδέλφια δεν υπήρχε συγγενής δότης και βρέθηκε κάποιος άγνωστος που της χάρισε τη ζωή και εθελοντές του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.


“Ένα γράμμα στον νεότερο εαυτό μου” Διαβάστηκε από τους μαθητές του σχολείου, το γράμμα του Απόστολου Χαριτωνίδη, μεταμοσχευμένου πρωταθλητή κόσμου στη δισκοβολία, στους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και κορυφαίος στην Ευρώπη στη σφαίρα, στο Πρωτάθλημα Στίβου για ΑμεΑ.


Ένα γράμμα που έγραψε, με παραλήπτη το νεότερο εαυτό του.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικοχορευτικές δράσεις προβολή βίντεο, όπου μίλησαν επώνυμοι αθλητές για την αξία της δωρεάς οργάνων.


Μηνύματα εθελοντισμού, προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπό μας και κυρίως για τα παιδιά ήταν ο απολογισμός της εκδήλωσης από τους ομιλητές που μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα έστειλαν την ελπίδα για όλους τους συνανθρώπους μας που η τύχη δεν τους χαμογέλασε και τόσο πολύ!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία από το Δημοτικό σχολείο Μελισσίου και το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών. Παραβρέθηκαν επίσης ο Συντονιστής Φυσικής Αγωγής, Γεώργιος Ράπτης, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Γιαννιτσών, Ηλίας Διαμαντόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ενότητας Πέλλας, Αθανάσιος Επιτροπάκης.
Ο Χρήστος Μυλωνόπουλος, ακορντεονίστας, έκλεισε την εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι.


Στο τέλος της εκδήλωσης λήφθηκαν δείγματα από εθελοντές δότες με τη συνδρομή του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού για τη βοήθειά τους στον μπουφέ της εκδήλωσης.


Γινόμαστε όλοι «αγγελιοφόροι» μηνυμάτων αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά που αγωνίζονται με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου