Saturday, 20 April, 2024

Συγκέντρωση τροφίμων και άλλων αγαθών από την Πέλλα στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Ο πανελλαδικός Σύλλογος ‘’Ονειροχώρα’’ ανταποκρινόμενος στην ανάγκη που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω της καθημερινής άφιξης προσφύγων με οικογένειες και παιδιά, στα νησιά της χώρας μας συγκέντρωσε με τη βοήθεια των περίπου 150 μελών του, στο νομό Πέλλας τρόφιμα, φρούτα, φάρμακα και άλλα αγαθά τα οποία δόθηκαν στους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ειδομένης.

Ο ιδιαίτερα δραστηριοποιημένος Σύλλογος της ‘’Ονειροχώρας’’ αριθμεί πανελλαδικά 11.000 μέλη, από άκρη σ’ άκρη. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και στο νομό μας ο κ. Κωνσταντίνος Καζαντζίδης με τα υπόλοιπα μέλη βοηθούν όσους μπορούν και όπου υπάρχει ανάγκη, προσφέροντας αλληλεγγύη και ανθρωπιά κόντρα στα σημεία των καιρών ποτίζοντας τη ζωή με αγάπη και ελπίδα. «Γεμίσαμε την κινητή ιατρική μονάδα με τρόφιμα ρούχα είδη πρώτης ανάγκης και σχεδόν μισό τόνο φρούτα» μας είπε ο κ. Καζαντζίδης ενώ σημαντικές ήταν οι χορηγίες, εκτός της βοήθειας του απλού κόσμου και των μελών του Συλλόγου, από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Προφήτη Ηλία και Σκύδρας, από τους κυρίους Ιορδάνη Τσαμπασίδη και τον Στέφανο Σαλονικίδη.

trofimaprosfyges2

«Πραγματοποιούμε και άλλες κινήσεις, παρέχοντας βοήθεια, όπως η τράπεζα αίματος. Ο Σύλλογος Ονειροχώρα, είναι μη κερδοσκοπικός και ιδρύθηκε και λειτουργεί για την επιδίωξη, πολιτιστικών και κοινωφελών σκοπών που αφορούν τόσο τα μέλη, όσο και την κοινωνία γενικότερα, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη και ενδυνάμωση του εθελοντισμού και γενικότερα του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων».

Κάποιες επιπλέον ενέργειες του Συλλόγου που έγιναν το τελευταίο διάστημα ήταν να συγκεντρωθούν περί τις 15.000 ευρώ και να αγοραστούν ιατρικά μηχανήματα, όπως αντάπτορας για το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης ενώ τον Ιανουάριο του 2015 δημιουργήθηκε η πρώτη ατζέντα -ημερολόγιο που πουλήθηκε πανελλαδικά και τα έσοδα δόθηκαν εξ’ ολοκλήρου στην παιδική ογκολογική πτέρυγα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, σε αγορά ειδικών φαρμάκων, σε είδη πρώτης ανάγκης της κλινικής και σε μηχανήματα που υπήρχε έλλειψη στην ίδια πτέρυγα… Με χρήματα του Συλλόγου αγοράστηκαν παιχνίδια και  δωράκια και μοιράστηκαν απ’ τα μέλη στα παιδάκια της ογκολογικής.

Οι κινήσεις και οι δράσεις του Συλλόγου δε σταματούν και αυτό είναι θετικό σε τέτοιες εποχές που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με διάθεση για προσφορά προς όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Καλή δύναμη και επιμονή για συνεχείς πράξεις αλληλεγγύης να ευχηθούμε με τη σειρά μας.

Χ.Π.

Συγκέντρωση τροφίμων και άλλων αγαθών από την Πέλλα στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου