Thursday, 28 March, 2024

Στο Ελσίνκι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας

Το 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας συμμετείχε σε Κοινοπραξία 7 σχολείων της ΔΔΕ Πέλλαςστο πλαίσιο τουπρογράμματος Erasmus+ΚΑ1 με θέμα: «Μαθήματα για μετανάστες: Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία

και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών», με τις εκπαιδευτικούς Βοσνιάκου Ιωάννα και Μήκα Ευαγγελία.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και από ώρα 9.00 έως 17.00, σε δυο επαγγελματικά λύκεια στη περιοχή Βάνταα του Ελσίνκι, από αρμόδιους εκπαιδευτικούς των σχολείων και από υπεύθυνους της διοικητικής περιφέρειας για την ενσωμάτωση μεταναστών/προσφύγων στα Φινλανδικά σχολεία. Επίσης πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις των σχολείων και υπήρχε η δυνατότητα συζήτησης τόσο με εκπαιδευτικούς όσο και με μαθητές.

Να σημειώσουμε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από την Ελλάδα και την Φινλανδία στο πρόγραμμα συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Σλοβενία. Υπήρξε μερίμνα για επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης με στόχο τη γνωριμία του Φινλανδικού πολιτισμού.
Μέσα σε δύο χρόνια είναι το τρίτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμμετέχει το σχολείο μας και όπως είθισται θα ακολουθήσουν δράσεις για τη διάχυση της γνώσης και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων,με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου