Friday, 29 March, 2024

Στηρίζουμε, Δυναμώνουμε ,Προστατεύουμε

Στηρίζουμε, Δυναμώνουμε ,Προστατεύουμε

2009 – 2015 έξι χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης, μνημονίων και λιτότητας σε μια χώρα που μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, πολλαπλασιάστηκε η φορολογία μικρών και πολύ μικρών εισοδημάτων, αυξήθηκε ραγδαία η ανεργία, διαλύθηκαν οι κοινωνικές δομές. Τραγική επιβεβαίωση της πραγματικότητας υπήρξαν οι αυξημένες αυτοκτονίες, τα συσσίτια που αυξάνονται διαρκώς, τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία, το κομμένο ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά  και όλα αυτά να διαδραματίζονται σε μια Ελλάδα εν έτη 2015.

Ο πρώτος νόμος μιας αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απ’ αυτόν της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης με τρία άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχιας στις πιο ακραίες μορφές της. Δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, επίδομα ενοικίου και επιδότηση σίτισης αποτελούν τα τρία άμεσα μέτρα.

Σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μηνός υποβλήθηκαν περίπου 213.000 αιτήσεις αριθμός που ήρθε να επιβεβαίωση τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα μας. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο κατανοώντας τις αυξημένες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες δίνουν παράταση υποβολής αιτήσεων έως 30 Μαΐου.

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε σημείο εισόδου στις υπηρεσίες του διαδικτύου, μέσω ειδικής εφαρμογής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypakp.gr είτε στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα σας δοθεί βοήθεια στη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.

Ασφαλώς το παραπάνω νομοσχέδιο και οι παροχές οι οποίες δίνονται δεν αποτελεί οριστική λύση του προβλήματος. Η ουσιαστική λύση θα έρθει μέσα από μια ολοκληρωμένη αριστερή πολιτική που γνώμονα θα έχει την εξασφάλιση εργασίας σε κάθε πολίτη, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Καλούμε όλους να ενημερώσουν τον κάθε συμπολίτη μας που μπορεί να δικαιούται ένταξη στο πρόγραμμα δείχνοντας μ’αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας στο κοινωνικό σύνολο και την κοινωνία της Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου