Thursday, 28 March, 2024

Στην Καρυώτισσα σοβαρό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ανησυχία στην περιοχή της Καρυώτισσας έχει προκληθεί στο άκουσμα ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον ιό του Δυτικού Νείλου και μάλιστα ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Εξ ου και η εντατικοποίηση των ψεκασμών από την περασμένη Τετάρτη – δείτε εδώ – και η επανάληψη προχθές.

Το ζήτημα είναι η πρόληψη όπως αναφέρουμε συχνά από τη σελίδα μας. Αν δεν γίνονται ψεκασμοί κατάλληλοι από την Άνοιξη για περιορισμό της προνύμφης, μετά έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ραντίζουν από την Π.Ε. Πέλλας, όμως το αποτέλεσμα τέτοια εποχή στην έξαρσή του, είναι μηδαμινό. Επίσης, υπάρχουν περιοχές, όπως η επαρχιακή οδός Γιαννιτσών – Αλεξάνδρειας, προς το βιολογικό, που είναι η «εστία» των Γιαννιτσών και δεν έχουν ψεκάσει ποτέ! Το φαινόμενο θέλει καταλυτική αντιμετώπιση στη ρίζα του. Σε άκρες των δήμων και των Τ.Κ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, μέσα στο 2018, έχει καταγραφεί πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις περιοχές της Θεσσαλονίκης (Χαλκηδόνας), της Ημαθίας, της Πέλλας, του Κιλκίς, κ.α.

“Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές”, σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου