Thursday, 25 April, 2024

Σκουρλέτης: Οκτάμηνες παρατάσεις για τους συμβασιούχους – Προκηρύσσεται διαγωνισμός για 2.500 προσλήψεις (vid)

Η παράταση οκτάμηνων συμβάσεων στους υπάρχοντες συμβασιούχους, καθώς και η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για 2.500 χιλιάδες προσλήψεις

αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ για το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στη σημερινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος της σύσκεψης.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε, επίσης: «Όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι».

«Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση» κατέληξε ο υπουργός.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν μετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

enikos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου