Friday, 26 April, 2024

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από Διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης στα Γιαννιτσά

«Ὅσα φέρνει ἡ ὥρα …» λέει ἡ λαϊκή σοφία και πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε απρόσμενες καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε ανήμποροι. Συχνά, οι δυσάρεστες αυτὲς καταστάσεις αφορούν σε κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένας συνάνθρωπός μας

Κι όμως ακόμη και στην πιο δύσκολη των περιστάσεων μερικές απλές γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν ζωές ή να διευκολύνουν το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ μέχρι να φτάσουν…

all

Αυτά βέβαια ισχύουν αν και εφόσον ο άνθρωπος που θα τύχει οποιουδήποτε περιστατικού χρήζει πρώτων βοηθειών, να έχει τις κατάλληλες γνώσεις και την πιστοποίηση.

Το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Γιαννιτσών στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής τους και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών  και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, διοργάνωσε με επιτυχία ένα τέτοιο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις αίθουσες του κέντρου πληροφόρησης  νέων του Πνευματικού, στα Γιαννιτσά το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου.

karpa

Οι εργαζόμενοι του Σωματείου ΕΚΑΒ δίδαξαν τους εκπαιδευόμενους συμμετέχοντες σε απινιδιστές, Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή και ειδικές πρώτες βοήθειες για παροχή βοήθειας και αντιμετώπιση περιστατικών σε περίπτωση πνιγμού, ΚΑΡΠΑ, κλπ. Χρήσιμα διδάγματα που μπορεί να χρησιμεύσουν μία φορά στη ζωή, να σώσουν όμως έναν άνθρωπο… ίσως και τον δικό μας άνθρωπο!

giorgos

ekav2

ekav3

Χ.Π.

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από Διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης  στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου