Saturday, 20 April, 2024

Ράντισαν οι αγρότες στη Νέα Πέλλα και “σώθηκε” το χωριό από τα κουνούπια!

Κοντεύει να τελειώσει το καλοκαίρι και παρά τις ανακοινώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την Π.Ε. Πέλλας για ψεκασμούς κουνουποκτονίας

λαϊκά… χαΐρι δεν είδαμε! Όλος ο δήμος Πέλλας ειδικά, να μη μπορείς να κυκλοφορήσεις.
Στην κρισιµότερη περίοδο για τυχόν προσβολές της βαµβακοκαλλιέργειας, οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να ψεκάσουν για το πράσινο σκουλήκι, και όπως μας πληροφόρησαν αναγνώστες μας, στη Νέα Πέλλα, επιτέλους άρχισαν να μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι χωρίς να τους κυνηγούν τα… σμήνη των κουνουπιών!
Ψεκάζοντας δηλαδή οι αγρότες, σώθηκαν από τα κουνούπια οι κάτοικοι.

Τώρα, ευελπιστούμε να μην έχουν πρόβλημα και τα βαμβάκια!

Εντωμεταξύ, αεροψεκασμοί με ελικόπτερο ξεκινούν από σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δέλτα στη δυτική Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μείωση των κουνουπιών.
Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή, όπου υπάρχουν εκτάσεις ρυζοκαλλιεργειών, σημειώνεται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ενηλίκων κουνουπιών και ενδεχόμενο μετάδοσης νοσημάτων.
Οι ψεκασμοί θα γίνουν από αέρος, με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολική έκταση 120.000 στρεμμάτων ακατοίκητης έκτασης με ρυζοκαλλιέργειες. Θα πραγματοποιηθούν τρεις αεροψεκασμοί, την Κυριακή 20 Αυγούστου, την Δευτέρα 21 Αυγούστου και την Τρίτη 22 Αυγούστου.
Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ΄ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (τρεις ώρες κάθε βράδυ) να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές. Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου