Saturday, 20 April, 2024

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο και εγκλωβισμός εργαζομένου λόγω διαρροής αμμωνίας!

Όλα αυτά σε άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου “ΕΣΚΑΡΚΟΜ Α.Ε.” που βρίσκεται στην Τ.Κ. Σεβαστιανών του Δήμου Σκύδρας, Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας  σε συνεργασία με την ομάδα πυρασφαλείας του εργοστασίου και το ΕΚΑΒ.

pyrosvestikiedessa

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στον ισόγειο χώρο παραγωγής και ταυτόχρονα για εγκλωβισμό εργαζομένου σε χώρο, λόγω διαρροής αμμωνίας. Μέχρι την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων η ομάδα πυρασφάλειας της επιχείρησης χρησιμοποιώντας φορητά μέσα πυρόσβεσης και το μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο αυτής προσπάθησε για την κατάσβεση της φωτιάς.

pyrosvestes

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας κινητοποιήθηκε με δύο  πυροσβεστικά οχήματα και επτά άνδρες.  Με την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου έγινε άμεση επέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς και ταυτόχρονα διάσωση του εγκλωβισμένου ατόμου από πυροσβεστικούς υπαλλήλους που φορούσαν ειδικές στολές χημικής προστασίας και παράδοση του στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

askhsh-escarkom

Μετά το τέλος της άσκησης έγινε περιήγηση όλου του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο και εγκλωβισμός εργαζομένου λόγω διαρροής αμμωνίας!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου