Thursday, 18 April, 2024

Προσοχή! Τηλεφωνική απάτη ότι κερδίσατε δώρα από σούπερ μάρκετ

Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες είτε από αριθμούς που αρχίζουν από 211….. ή 2120…. είτε 4ψήφια νούμερα σε μηνύματα, όπου μας ειδοποιούν ότι έχουμε κερδίσει σε διαγωνισμό σούπερ μάρκετ.

Σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν ψεύτικους διαγωνισμούς – έρευνες, χρησιμοποιώντας τα ονόματα γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μασούτης κτλ.) με σκοπό να παραπλανήσουν τους πολίτες και να τους εγγράψουν σε συνδρομητικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) με υψηλές χρεώσεις.

Άλλος διαγωνισμός “χαρίζει” 800€, άλλος «δώρο» κουπόνια 100 ευρώ, άλλος δώρο κινητό. Εφόσον εξαπατηθεί ο χρήστης υπολογιστή ή κινητού και δεχτεί να συμμετέχει κατευθείαν αφαιρούνται από τον λογαριασμό του όσα χρήματα έχει μέσα και αρχίζει η εβδομαδιαία χρέωση!

Επειδή προφανώς δεν υπάρχει εισαγγελέας τόσα χρόνια για να τους σταματήσει, ούτε οι εταιρίες ενδιαφέρονται να τους κόψουν τους αριθμούς που δίνονται προς χρήση για τη μέγιστη αυτή απάτη προς τους πολίτες, καλούμαστε οι ίδιοι να μην ξεγελιόμαστε… γιατί στην εποχή μας κανείς δεν χα΄ριζει τίποτα, αν δεν έχει όφελος! Μην απαντάτε σε τέτοιου είδους μηνύματα και αν είναι ηχογραφημένα και σηκώσετε το τηλ σας, κλείστε το απευθείας! Αν πάλι την… κάνατε και την πατήσατε με τα μηνύματα και σας “έφαγαν” τα υπολειπόμενα ευρώ, στείλτε μήνυμα στον 4ψήφιο ή 5ψήφιο αριθμό, γράφοντας stopall.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου