Thursday, 28 March, 2024

Προσοχή σε ιστοσελίδες απάτες! Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης

Αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές

Μέσω αντικαταβολής έστελναν στους αγοραστές απομιμητικά υποδήματα ευτελούς αξίας

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν πάνω από 1.300 άτομα και να αποκομίσουν παράνομο κέρδος που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ

Η αναλυτική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση 4 ενηλίκων, ηλικίας 62, 43, 39 και 34 ετών, που προέβαιναν σε κατ’ επάγγελμα απάτες μέσω διαδικτυακών αγορών.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, διαχειρίζονταν συνολικά 7 λογαριασμούς (προφίλ) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων με φωτογραφίες, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, ενώ στους αγοραστές που πραγματοποιούσαν τις παραγγελίες, έστελναν μέσω εταιρειών μεταφορών, απομιμήσεις των υποδημάτων, η πληρωμή των οποίων γινόταν με αντικαταβολή κατά την παραλαβή τους. Τα παραπάνω άτομα φέρονταν ως ιδιοκτήτες εταιρειών εμπορίας υποδημάτων είτε με έδρα τη Βουλγαρία και παράρτημα στην Αττική, είτε με έδρα σε περιοχές της Αττικής, όπου διαπιστώθηκε μετά από έρευνες σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αργυρούπολης και του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, ότι δεν υφίστανται επιχειρήσεις και καταστήματα στις δηλωμένες διευθύνσεις. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι κατάφεραν και εξαπάτησαν το τελευταίο εξάμηνο, συνολικά 1.353 αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό κέρδος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.556,50 ευρώ.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες οικονομικές Υπηρεσίες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου