Saturday, 20 April, 2024

Πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον αγροτικό τομέα στα Γιαννιτσά (foto-vid) 

Φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα από τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών

παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου, στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην αίθουσα συνεδριάσεων στα Γιαννιτσά. Δεν έλειψαν νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Γ. Πασχαλίδης, και άλλοι ”συνοδοιπόροι”.

pasxalidisdhsyΟ Επικεφαλής του Νομού της ΔΗΣΥ, Ε. Προκοπίδης και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αγάθη Βουδρεσλή Μακρίδου καλωσόρισαν τους: Μιχάλη Τσελέπη, Βουλευτή, Υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής της ΔΗ.ΣΥ., την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, υπεύθυνη Αγροτικού Τομέα της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μέλφου και τον Υπεύθυνο του Αγροτικού Τομέα ΚΙΔΗΣΟ Χαρίλαο Τσιουβελακίδη οι οποίοι με τη σειρά τους αναφέρθηκαν, στα αγροτικά ζητήματα που ταλανίζουν τους παραγωγούς, όπως οι αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στον αγροτικό τομέα η νέα συμφωνία – 4ο μνημόνιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση.

agathipaneldhsy3Αν και ο βουλευτής Μ. Τσελέπης υποστήριξε πως: «Η κρίση προϋπήρχε και δεν δημιουργήθηκε από τα Μνημόνια. Με τις μνημονιακές πολιτικές όμως χάθηκε η ανάπτυξη. Η χώρα πρέπει να παράξει πλούτο. Γιατί δεν μπορεί να καλύπτονται τα ελλείμματα μέσα από την φοροαφαίμαξη και την εισφοροεπιδρομή… Ο νομός Πέλλας έχει μια ξεχωριστή γεωργική παράδοση, είναι μια δυναμική περιοχή στην καλλιέργεια και τις εξαγωγές που πρέπει να διατηρηθεί και να επανέλθει η ανάπτυξη…».

xalikidisΕπίσης, ο κ. Τσελέπης μίλησε για τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που ο ΦΠΑ ήταν στο 11%, η επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στοχευμένα από τα 120 στα 280 εκατ. ευρώ, για να μπορεί ο αγρότης να είναι ανταγωνιστικός ενώ εξασφαλίστηκε μια καλή συμφωνία για την ΚΑΠ 2014-20 χωρίς περικοπές στα ευρωπαϊκά κονδύλια, περίπου 19,5 δις.

disy

Ακόμη, συζητήθηκε η αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, η διατήρηση του αφορολόγητου και ακατάσχετου των ενισχύσεων, χωρίς τις οποίες δε μπορεί να συνεχιστεί η παραγωγή και την εφαρμογή ακατάσχετου λογαριασμού και για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις  και επιχειρήσεις, τα σχέδια βελτίωσης και μεταποίησης, και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου ταμείου για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

agrotesxalikidikisΑκολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις, όπου εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με την έκβαση των δασικών χαρτών. Μέχρι και σήμερα που έχουν ξεκινήσει οι αναρτήσεις των δασικών χαρτών δεν έχει γίνει απολύτως καμία μελέτη για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κύρωσή τους στις εθνικές αγροτικές επιδοτήσεις, επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου