Tuesday, 19 March, 2024

Ποιοι θα εισπράξουν χρήματα μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει τους δικαιούχους των προνοιακών προγραμμάτων του πως λόγω των εορτών του Πάσχα και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους

οι καταβολές θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα. Ειδικότερα, στις 24 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν πληρωμές ως εξής:
Θα καταβληθεί το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.
Θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μηνός Μαρτίου. Συνολικά θα καταβληθούν 54,31 εκ. ευρώ σε 264.755 δικαιούχους – νοικοκυριά. Η πληρωμή αφορά πάνω από 565.000 άτομα.
Θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαίου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες. Συνολικά θα καταβληθούν 11,298 εκατ. ευρώ σε 34.093 δικαιούχους.
Θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.
Θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018. Επισημαίνεται ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο ή όσους υπέβαλλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού για το 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όπως προβλέπεται, δηλαδή τέλη Μαΐου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου