Thursday, 25 April, 2024

Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων: Ικανοποιήθηκε το αίτημα για μειωμένη στρατιωτική θητεία

Ικανοποιείται το χρόνιο και πάγιο αίτημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) για την μειωμένη στρατιωτική θητεία σε όλα τα αγόρια στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Μέχρι τώρα μειωμένη στρατιωτική θητεία είχε μόνο το πρώτο αγόρι της οικογένειας. Από τώρα και μετά μειωμένη στρατιωτική θητεία θα έχουν όλα τα αγόρια της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.
Αλλαγές και μειώσεις στη στρατιωτική θητεία κατά περίπτωση, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.
Συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία των πολυτέκνων, των ανυπότακτων και των αντιρρησιών συνείδησης.
«Η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Επίσης το ίδιο θα γίνεται για οικογένειες με 3 – 4 παιδιά, όπου η θητεία θα μειώνεται».
Επίσης, όπως υπογράμμισε, υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων. «Όσα παιδιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά».
«Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Θέμα 2ο: Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειο Κόκκαλη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) στις 6.3.2019.
Συζητήθηκαν τα θέματα:
Οι Σύλλογοι Τριτέκνων να είναι στους Φορείς διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών, όπως ίσχυε στο παρελθόν από 2008 έως και 2014.
Ως προς τους Τρίτεκνους αγρότες και Νέους τρίτεκνους αγρότες: να δοθούν επί πλέον κίνητρα στις χρηματοδοτήσεις, και στις ενισχύσεις.
Από την Ομοσπονδία Τριτέκνων τονίσθηκε η ανάγκη για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ της πατρίδος μας αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω. Ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδος είναι πλέον στο 0.95 και η γήρανση του πληθυσμού να έχει φτάσει σήμερα στο 26%, όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται δείκτης 2,1. Σύμφωνα δε με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία των τελευταίων έξι(6) ετών οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων. Με τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, έχει οδηγηθεί το 40% των οικογενειών με τρία τέκνα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ζωτικές υποχρεώσεις τους. Τα πολλά παιδιά από “ευλογία θεού” που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, δυστυχώς κατάντησαν τεκμήριο.
Ο κ. Κόκκαλης, μας ενημέρωσε για όλα τα θέματα που ετέθησαν. Ως προς το θέμα να είναι στους Φορείς οι Σύλλογοι Τριτέκνων, στο πρόγραμμα των αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών, προκειμένου να τα διανέμουν στα μέλη τους, το θεωρεί θετικό, και θα ξαναγίνει συνάντηση σε 15 μέρες, προκειμένου να μας δοθούν οι απαντήσεις του Υπουργείου.
Από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) παρευρέθησαν οι: Αντώνης Ντιούδης, Θεοκλήτη Μεσουρίδου, και Νίκη Πρωτονοταρίου.
Θέμα 3ο: Παρέμβαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΟΤ) στη συζήτηση στη Βουλή για το Δημογραφικό
Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στη Βουλή στις 5.3.2019 επί της εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό.
Εκ μέρους της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) παρακολούθησαν την συζήτηση η κα ΘεοκλήτηΜεσουρίδου, Γεν. Γραμματέας της ΠΟΤ, και ο κ. Νικόλαος Κακανάτσας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής.
Πριν την έναρξη της συζήτησης οι εκπρόσωποι της ΠΟΤ κατέθεσαν το σχετικό έγγραφο.
Δείτε εδώ
Θέμα 4ο: Για την κατάργηση των ποσοστώσεων στις προσλήψεις του Υπουργείου Παιδείας
O Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ψήφισε έναν νέο νόμο για την μοριοδότηση εκπαιδευτικών στις προσλήψεις, όπου το κάθε προστατευόμενο παιδί έχει 3 μόρια.
Και καταργεί τις ποσοστώσεις στις ειδικές κατηγορίες.
Δηλαδή ενώ έχουμε έναν νόμο ΑΣΕΠ για όλες τις προσλήψεις,
Το Υπουργείο Παιδείας, ΔΕΝ τον ακολουθεί, αλλά νομοθέτησε δική του μοριοδότηση μόνο για το Παιδείας.
Όσοι τρίτεκνοι θίγονται από το νομοσχέδιο της Παιδείας που ψηφίστηκε στις 17.1.2019, ας συμμετέχουν στην προσφυγή, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι και 15.3.2019,
συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI-3KU34QXyLsK79hzBagPKcDH7VnILw6WOfELu4FP4r4TLg/viewform

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου