Friday, 19 April, 2024

Ο Νίκος Μπρατάκης πραγματοποιεί το όνειρο του Βαγγέλη Βρόντζου! Ένα σπίτι για αυτόν!

Ο μικρός Βαγγέλης Βρόντζος έγινε γνωστός στα Γιαννιτσά, αλλά και στο πανελλήνιο για τη συμμετοχή του σε μαραθώνιους με την ΟΜΓ, όπως και για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί…

Πολλοί έχουν «στηθεί» άπειρες φορές να βγουν φωτογραφίες μαζί του, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί ποτέ πώς τα καταφέρνει η οικογένεια «παλεύοντας» καθημερινά να εξυπηρετείται ο Βαγγέλης, να μπορούν όλοι να ζουν αξιοπρεπώς, να πηγαίνει στο σχολείο – και μάλιστα να είναι αριστούχος – όταν άλλοι γονείς παραπονιούνται με το παραμικρό για τα παιδιά τους, χωρίς να έχουν κάποιο θέμα…

Η μητέρα του Σάσα Σιδηροπούλου, με τους γονείς της και τα συγγενικά πρόσωπα, δίνουν αγώνα για να είναι το παιδί πρώτα απ’ όλα καλά… Αυτό όμως επιτυγχάνεται δύσκολα, καθώς το διαμέρισμα όπου μένουν δεν έχει ασανσέρ και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό για ένα παιδί με αναπηρία. Πώς και ποιος το ανεβοκατεβάζει, αρκετές φορές την ημέρα, ανάλογα με τις δραστηριότητες που έχει ως έφηβος… φροντιστήρια, σχολείο, μια βόλτα,…Ο Νίκος Μπρατάκης, γνωστός επαγγελματίας των Γιαννιτσών, δεν έμεινε στα λόγια, αλλά έκανε πράξη τη σκέψη του και πριν λίγο καιρό ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα να χτίσει ένα σπίτι στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο Βαγγέλης!

Ο κ. Μπρατάκης με προσωπική εργασία, χρόνο και χρήμα που ξόδεψε, μαζί με κάποιους επαγγελματίες και Συλλόγους, που θέλησαν να συνεισφέρουν, όπως ο ¨Ξενητέας¨ από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ενδιαφέρθηκαν και προσέφεραν κάποιο ποσό ή υλικά για να γίνει ο εξωτερικός  χώρος του ισογείου-μια πυλωτή-σπίτι! Αυτό σημαίνει ότι θα έχει ειδική ράμπα για να μπορεί να κατεβαίνει, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τις ανάγκες του παιδιού, όπως το μπάνιο και το δωμάτιο, προσαρμοσμένα στις δικές του ανάγκες!

Ο ¨Ξενητέας¨ Ντίσελντορφ αναφέρει: Η πιο χαρούμενη μέρα μας… Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που είχε την ευαισθησία και μας βοήθησε να μαζέψουμε χρήματα για να βοηθήσουμε την οικογένεια αυτή… Η σκέψη και το μυαλό μας θα είναι πάντα δίπλα σου να σου δίνει δύναμη και πείσμα να καταφέρεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι και αγαπάς… Είμαστε τα παιδιά του συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ ο Ξενητέας… Είμαστε τα παιδιά που πάντα θα αγαπούν και θα σκέφτονται Παιδιά!

Ο Νίκος Μπρατάκης ευχαριστεί το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων “Ξενητέας” για τη συμπαράσταση και την οικονομική βοήθεια που του προσέφερε, ώστε να καταφέρει να συνεχίσει τις εργασίες στο χώρο για να γίνει κατοικήσιμο, τονίζοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου! Το έργο μας συνεχίζεται για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του Βαγγελάκη μας»!

*Οι φωτογραφίες είναι από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, από την κουζίνα και η ολοκλήρωση του χρειάζεται ακόμη αρκετά…

Αν κάποιοι νομίζουν ότι θέλουν ή έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Νίκο Μπρατάκη τηλεφωνικά (6974110783)

ή στο fb (πατήστε εδώ) για υλική ή οικονομική βοήθεια σε δομικά υλικά, ηλεκτρικά, κλπ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου