Thursday, 28 March, 2024

Ο Καρυπίδης πήρε πίσω την πτώχευση! Οι εξελίξεις και ο στόχος

Σε προφορική συμφωνία με την πλευρά Μαρινόπουλου προχώρησε η εταιρεία Καρυπίδης η οποία έτσι, προχώρησε την Μ. Πέμπτη στην ανάκληση της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δίκαιου

Όπως ανέφερε στο news247 ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Karipidis Bros, Θοδωρής Καρυπίδης (κι επίσης επικεφαλής της ΠΑΕ Βέροια αλλά και του τμήματος ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης), “μένει να δούμε εάν η πλευρά Μαρινόπουλου θα τηρήσει τον λόγο της” . Ο Θ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει δαπανήσει σημαντικά κεφάλαια ώστε να αποπληρωθούν παλαιά χρωστούμενα στους εργαζόμενους, για τα οποία δεν ευθύνεται η διοίκηση Καρυπίδη και ότι θα φροντίσει για την πλήρη αποπληρωμή τους καθώς στόχος των κινήσεων είναι να εξυγιανθεί η αλυσίδα.

– Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες από την πλευρά Καρυπίδη, η εταιρεία θέλει να κινηθεί δικαστικά κατά της Μαρινόπουλος, η οποία «έτρεχε» της αλυσίδα έως τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς θεωρεί ότι από την συνεργασία αυτή προκλήθηκαν ζημίες στην Καρυπίδης ύψους 30 εκατ. ευρώ!

Σήμερα τόνισε ότι “έχουν καταβληθεί στο σύνολο των εργαζομένων οι μισθοί του περασμένου Δεκεμβρίου, σε ένα μεγάλο μέρος του Ιανουαρίου καθώς και σε όλους το Δώρο του Πάσχα. Όταν ανέλαβε η διοίκηση μας οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι για 12 μήνες. Έχουμε καταφέρει σε ιδιαίτερο αρνητικό κλίμα στην αγορά να καλύψουμε όσο μπορούμε αυτό το κενό. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τους εργαζόμενους στο πλευρό μας αυτό το διάστημα και όχι απέναντι μας».

Παράλληλα ο κ. Καρυπίδης ανέφερε στο news247 ότι η εταιρεία ζητάει να υπάρξει ρύθμιση των οφειλών της προς το δημόσιο: «Δεν ζητάμε διαγραφή των οφειλών μας σε ΙΚΑ και εφορία, το μόνο που ζητάμε είναι να διαγραφούν οι προσαυξήσεις ώστε να είναι βιώσιμο το μέλλον μίας εταιρείας που κάνει 200 εκατ. ευρώ τζίρο και απασχολεί 1400 εργαζόμενους».

* Υπενθυμίζεται πως, η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών προκάλεσε σημαντικό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, οδηγώντας σε σημαντική καθυστέρηση την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της αλυσίδας σουπερμάρκετ με τα 139 καταστήματα σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία.

Το γεγονός αυτό μετέβαλε τη στάση προμηθευτών και τραπεζών με τελική κατάληξη την παύση οποιασδήποτε παροχής πίστωσης και άρα τη διόγκωση των υποχρεώσεων…

Ενώ επίσης υπενθυμίζεται ότι, προ τριετίας η – αρχική ιδιοκτήτρια  – οικογένεια Αρβανιτίδη μεταβίβασε το 100% των μετοχών της στην Αφοι Καρυπίδη και προχώρησε στη σύναψη σύμβασης δικαιόχρησης (franchise) με την Μαρινόπουλος Α.Ε.  Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, τα καταστήματα της Καρυπίδης εντάχθηκαν στη δύναμη της αλυσίδας καταστημάτων της Μαρινόπουλος, η οποία ανέλαβε την προμήθεια των προϊόντων της προς την Καρυπίδης σε αποκλειστική βάση αναφορικά με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και κατά προτεραιότητα και σε ποσοστό 80% για τα υπόλοιπα προϊόντα κατά τα πρώτα πέντε χρόνια ισχύος της σύμβασης δικαιόχρησης.

Ωστόσο, κατά την Καρυπίδης, η Μαρινόπουλος αθέτησε τους όρους της σύμβασης δικαιόχρησης, η προμήθεια προϊόντων (από την Μαρινόπουλος) κατέστη ανεπαρκής και ως αποτέλεσμα επήλθε οικονομικός κλονισμός της αλυσίδας σουπερμάρκετ…

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Καρυπίδης τη Μ. Πέμπτη

«H εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ανακοινώνει την ανάκληση κάθε διαδικασίας, σχετιζόμενης με την υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99. Η κίνηση της διαδικασίας αυτής προήλθε από την μεγάλη σε ένταση και χρονική διάρκεια διαπραγμάτευση με την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ,για τις σοβαρές οφειλές της προς την ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ. Η διαπραγμάτευση που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς δημιουργεί ήδη προϋποθέσεις περαιτέρω καλής συνεργασίας και κατάληξης, αλλά ανεξάρτητα από την έκβασή της η ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, η οποία ήδη κατέβαλε στους εργαζόμενους μισθό και δώρο Πάσχα, θα συνεχίσει την δυναμική επιχειρηματική πορεία της.

Στα πλαίσια αυτά ευχαριστεί και διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι θα είναι με συνέπεια στο πλευρό τους εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών της της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ προς την ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

Ο Καρυπίδης πήρε πίσω την πτώχευση! Οι εξελίξεις και ο στόχος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου