Tuesday, 19 March, 2024

Ο καλός, ο κακός και ο επικοινωνιακός στο debate των υπ. Δημάρχων Πέλλας (video)

Αρκετά καλά, τα «δείγματα» που είδαμε στην ανοιχτή συζήτηση «Ψήφισε Σημαίνει» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2019

με μεγάλη ανταπόκριση συμβούλων και πολιτών που παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν το debate των πέντε υποψηφίων δημάρχων του δήμου Πέλλας.

Ο… καλός

Το πάνελ αποτελούνταν από τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, Θόδωρο Θεοδωρίδη, Στάθη Καστερίδη, Ολυμπία Παπαδοπούλου και Ηλία Θεοδωρίδη.

Όλοι προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με τις απαντήσεις να είναι όσο γινόταν πιο περιεκτικές, αλλά υπήρξαν φορές που άλλα ερωτήθηκαν, άλλα… απαντήθηκαν! Ποιος και αν υπήρξε πιο καλός, δίνοντας συγκεκριμένες απαντήσεις, ο κόσμος θα κρίνει… Πάντως, τα σχόλια μετά την ολοκλήρωση της αντιπαράθεσης, δεν ήταν θετικά για κανέναν από τους πέντε!

Κάποιες στιγμές δημιουργήθηκε αντιπαράθεση στο «τραπέζι» με έργα που έγιναν ή όχι στον δήμο τα τελευταία 9 έτη υπό τη διοίκηση του Γρηγόρη Στάμκου, με εντάσεις από τους υποψήφιους.Ο Γρηγόρης Στάμκος δήλωσε ότι στην ατζέντα της δημοτικής αρχής είναι ψηλά το οδικό δίκτυο, η προστασία της κοινωνικής συνοχής, ενώ για παιδικές χαρές και πάρκα, υποστήριξε ότι υπεγράφη ήδη μνημόνιο συνεργασίας για έργα προυπ. 880.000 ευρώ και ξεκίνησε η διακήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για τις παιδικές…

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης μίλησε πιο επικοινωνιακά, και μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι χρειάζεται συνεργασία για να υπάρξει αποτέλεσμα και ανάπτυξη. Όπως ανέφερε, το έργο του στην Κρύα Βρύση υπάρχει και καταδεικνύει τι έχει κάνει: 6 σχολικά συγκροτήματα, αποχετευτικό, υδρευτικό σύστημα, 4 μεγάλα πάρκα, με αποθεματικό 700.000 ευρώ στην ΕΤ και 70 εκατ. σε έργα. Οι υπόλοιποι δήμαρχοι μετά από μένα, δήλωσε, άφησαν 2 εκατ. ευρώ οφειλές.

Ο Στάθης Καστερίδης επέμεινε περισσότερο στην τωρινή διοίκηση και τα έργα που έχουν χαθεί… δεν υπάρχει πουθενά καθαριότητα, … ενώ ισχυρίστηκε ότι: Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες στον εθελοντισμό, με δημοτικό γηροκομείο, ψυχολόγους στα σχολεία, κλπ, ενώ έθεσε στόχο το γκαράζ να φύγει στα παλιά Σφαγεία…

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης υποστήριξε ότι δε φταίει η μείωση των χρηματοδοτήσεων που δεν γίνονται έργα στον τόπο και έθεσε παραδείγματα πόλεων, όπως τα Τρίκαλα, που έχουν… φύγει μπροστά, μίλησε πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμα, αλλά επίσης έχασε το θέμα κάποιες φορές, όπως όταν ρωτήθηκε για τα αδέσποτα και είπε ότι χρειάζεται απαλλαγή από τον αστικό ιστό, και συνέχισε με την… ένταξη σε συσσίτια στα σχολεία!

Η Ολυμπία Παπαδοπούλου, με την ίδια σταθερή άποψη, όπως πάντα! Έθεσε ρητορικά για το τι είδους ανάπτυξη χρειαζόμαστε. Αν είναι πλασματική, με δίμηνες και πεντάμηνες προσλήψεις, που το Κράτος αναγκάζει σε τέτοια προγράμματα, αν και κατά πόσο οι δήμοι μπορούν να συμβάλλουν στο να μειωθούν τα τέλη σε μη έχοντες ή ακόμη και να καταργηθούν… και όπως είπε ο κόσμος δεν έχει να βγάλει τη μέρα. Δεν μπορεί να σωθεί με λύσεις «πυροτεχνήματα».

Ο… κακός

Στα θέματα που έθεσαν οι νέοι και απάντησαν οι υποψήφιοι, είτε με χρονομέτρηση δύο λεπτών είτε τριών, ήταν αυτά της προσβασιμότητας, τα τεχνικά προβλήματα, καθαριότητας, κοινωνικής πολιτικής και καθημερινότητας όσων διαβιούν στην περιοχή. Ο κακός… ο χρόνος και τα λεπτά όμως περνούσαν γρήγορα και οι περισσότεροι δέχθηκαν παρατηρήσεις εφόσον δεν διαχειρίστηκαν σωστά την ώρα τους!

Ο επικοινωνιακός!

Στο πρώτο μέρος, από τις 5:30 το απόγευμα ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Βαμβίνης δέχθηκε ερωτήματα από τους νέους του Σωματείου «Εν Έργω» και ήταν ιδιαίτερα περιεκτικός με ουσιαστικές απαντήσεις. Όταν έχεις φύγει πλέον από την πολιτική και δε σε ενδιαφέρει το τι θα πει κανείς, λες ελεύθερα την άποψη σου! Αυτό ήταν το δικό μας συμπέρασμα για τον κ. Βαμβίνη που έδειχνε πιο άνετος και επικοινωνιακός από ποτέ! Δεν άφησε ασχολίαστο το θέμα που επανήλθε στο προσκήνιο με το τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην πόλη μας ή ακόμη και στην Έδεσσα – που υπήρξε προ ετών ή αυτό που θα… έρθει, λέγοντας ότι 50-60 άτομα – τα οποία μάλιστα δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητα, αλλά τα «ταΐζουν και τα σπουδάζουν» οι γονείς τους, δεν φέρνουν καμία ανάπτυξη και καμία κερδοφορία… Κέρδος υπήρξε με τους μισθοφόρους του στρατού που είχαν έρθει στην περιοχή και ήταν 600 και με λεφτά… όχι 60!

Συγχαρητήρια αξίζουν στη διοργάνωση από το «Σωματείο «Εν Έργω».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου