Thursday, 28 March, 2024

Ο Γιάννης Σηφάκης για την έξοδο της Πέλλας προς Βορρά (Πρόμαχοι – Kavadarci)

Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον πρόεδρο Απ. Αντωνούδη και το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Μιχ. Τσιτώτα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υποδομών Θανάση Βούρδα
Στόχος η ωρίμανση του θέματος μέσω της ένταξης της αναλυτικής προμελέτης στο πρόγραμμα διασυνοριακών συνδέσεων που ήδη υλοποιεί η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.
Μαζί του ο Βαγγέλης Κυριακού, μέλος της Γραμματείας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναλυτική προμελέτη (που θα βασίζεται στην προσκομισθείσα αρχική προμελέτη που παρουσίασαν οι Γιάννης Σηφάκης και Βαγγέλης Κυριακού και η οποία είναι κοινή μαζί με το Δήμαρχο του Kavadarci, τοπικό βουλευτή και εμπειρογνώμονα από την γειτονική χώρα) θα εξασφαλίσει πλήρη τοπογραφικά διαγράμματα, αναγκαία τεχνικά έργα καθώς και κόστος κατασκευής.
Οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται παράλληλα με τις ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών για την διμερή συμφωνία μετά Ελλάδας- ΠΓΔΜ που θα οριστικοποιεί και επισημοποιεί την προφορική συμφωνία των δύο χωρών για την διάνοιξη διασυνοριακής σύνδεσης από τους Προμάχους προς το Kavadarci μήκους 80 km (πάνω στην χάραξη υφιστάμενης οδού Πρόμαχοι – Pulievo – Kavadarci με βελτίωση γεωμετρικών στοιχείων μήκους 27 km στην Ελλάδα και 54 km στην ΠΓΔΜ εκ των οποίων τα 45 ασφαλτοστρωμένα) που είναι προαπαίτηση για να προχωρήσουν οι οριστικές μελέτες και αργότερα η κατασκευή του έργου.
Στόχος η ένταξη του έργου (μελέτη και κατασκευή), μετά τις οριστικές αποφάσεις, σε διασυνοριακό πρόγραμμα ή σε άλλη χρηματοδότηση με δεδομένο είναι το έργο πρέπει να χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας.
Φορέας ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου θα είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ μαζί με το Υπουργείο Υποδομών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου