Tuesday, 19 March, 2024

Ο Απ. Τζιτζικώστας στην Κρύα Βρύση με το προεδρείο του Συλλόγου Ποντίων Κ. Βρύσης, πριν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας

επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Μαΐου την Κρύα Βρύση, όπου συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Ποντίων Κρύας Βρύσης ”Αλ. Υψηλάντης” και ενημερώθηκε για το Μνημείο του ποντιακού ελληνισμού.

Ο Σύλλογος Ποντίων Κρύας Βρύσης “Αλ. Υψηλάντης” σήμερα, Σάββατο πραγματοποιεί τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Η επιτροπή του Συλλόγου που επιφορτίσθηκε το ρόλο της ανέγερσης του μνημείου αποτελείται από την πρόεδρο του «Αλέξανδρου Υψηλάντη» Σοφία Τσεσμετζίδου και υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλο της «Αλληλεγγύης» με τον Απ. Τζιτζικώστα, και τα μέλη Στάθη Μαυρίδη (που έκανε και τη μελέτη του μνημείου), Γιώτα Σαρηγιαννίδου (ταμίας της επιτροπής) και πατήρ Βασίλειο Τσουφλίδη.

Η ιδέα και πρωτοβουλία του Συλλόγου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και σήμερα παίρνει σάρκα και οστά με τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου μοναδικού, σε συμβολισμό, στον ελλαδικό χώρο, αναπαριστώντας όλη την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού από την Ελλάδα στη γη του Εύξεινου Πόντου πριν από 3.000 χρόνια, τον πολιτισμό και τα γράμματα που δημιούργησαν εκεί, τον ένοπλο αγώνα του Πόντιου πολεμιστή και στο τέλος τον ξεριζωμό και επαναπατρισμό στην μητέρα πατρίδα!

Το μνημείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου με Π. Μελά γωνία, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης!

Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με την υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλο, Σοφία Τσεσμετζίδου και κόσμο που παραβρέθηκε, του έκαναν δώρο μπλουζάκια με το λογότυπο του Συλλόγου και της Γενοκτονίας ενώ δεν έλειψαν και τα ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου, όπως τα ωτία που κεράστηκαν όλοι!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου