Tuesday, 19 March, 2024

Νομοσχέδιο Γαβρόγλου: Προεκλογική τροπολογία, με νέο πανεπιστημιακό τμήμα στην Έδεσσα

Κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, αύριο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου – Ο υπουργός Παιδείας έκανε αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες

οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιο Πελοποννήσου
Παλαιοκομματικό αλισβερίσι με προεκλογικές στοχεύσεις μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει στηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που επιχειρεί να ανατάξει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.
Η τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς δρομολογεί την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων μέσω βουλευτικών τροπολογιών και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη.
Ήδη, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι κάνει αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας και Αγροτικής οικονομίας.
Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας ζήτησε την ίδρυση τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος που βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια.
Επίσης οι βουλευτές της πλειοψηφίας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης ζήτησαν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.
Χατζηδάκης: Το πιο συριζαϊκό νομοσχέδιο της τετραετίας
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για «το πιο Συριζαϊκό νομοσχέδιο της 4ετίας. Προχειρότητα, ερασιτεχνισμός και ιδεοληψίες. Θυσιάζουν τα πάντα για μικροκομματικά οφέλη» και πρόσθεσε «μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα. Ξεχάστε τις ιδεοληψίες και την ισοπέδωση προς τα κάτω. Οι διατάξεις που πρέπει να καταργηθούν θα καταργηθούν. Η ΝΔ θα προχωρήσει με γνώμονα την αξιοκρατία, την προσπάθεια και την αυτονομία της εκπαίδευσης».
Την πρακτική του υπουργείου Παιδείας να προχωρά σε ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες επέκρινε και η κυρία Νίκης Κεραμέως αναφέροντας ότι «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να φτιάχνετε ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας με βουλευτικές τροπολογίες και χωρίς σχέδιο».
Κατόπιν αυτών, η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, οπότε ολοκληρώνεται και η συνεδρίαση, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.
Δείτε παρακάτω την τροπολογία για το Τμήμα Μουσειολογίας

πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου