Friday, 29 March, 2024

Μια εκδήλωση που χτύπησε «μεδούλι» στη Νέα Πέλλα (vid-foto)

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας με την αρωγή του Συλλόγου Φίλων του Βιβλίου Νομού Πέλλας, διοργάνωσαν εκδήλωση, αφιερωμένη στο ιερό πρόσωπο της μάνας

το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πέλλας.

Η ομιλία της κας Φανής Τσολάκη ήταν αυτή που καθήλωσε και συγκλόνισε στην κυριολεξία! Η προσέγγιση της μητρότητας, μέσα από ιδιαίτερες προκλήσεις που η ζωή σε αναγκάζει να βιώσεις, η αστείρευτη δύναμη που μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος – μια μάνα – μέσα του, με «ατσάλινες» αντοχές και παράλληλα απίστευτη θετική ενέργεια!

Μέσα από τα λόγια της, μάθαμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να παραπονιόμαστε και να γκρινιάζουμε για τα απλά καθημερινά πράγματα, όταν άλλοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν βαρύ φορτίο εφ’ όρου ζωής.

Όταν οι περισσότεροι γονείς θέλουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα σε κάποια ‘’καλούπια’’ και να έχουν το «τέλειο» που διαβάζει, που είναι άριστο, που… που… και πάλι δεν είναι ικανοποιημένοι, η κα Τσολάκη, όπως πολλές άλλες μανάδες, μεγαλώνουν το δικό τους παιδάκι με σοβαρά θέματα υγείας, όπως η αναπηρία και βλέπουν πιο ανοιχτά και ρεαλιστικά τον κόσμο… αυτό πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις…

Επίσης, στην εκδήλωση μίλησαν, η εκπαιδευτικός και εικαστική θεραπεύτρια Νατάσα Φθήνου-Κρεμιδά για το ρόλο της Μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία, η ποιήτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας Μαρία Αγιαννίδου, για το πως καθιερώθηκε η Γιορτή της Μητέρας και η εκπαιδευτικός Κάκια Παυλίδου έθιξε ζητήματα παρατήρησης και εγρήγορσης της Μητέρας απέναντι σε “σύγχρονους” κινδύνους που απειλούν τα παιδιά, ώστε να θεμελιώσουμε την πρόληψη έναντι της θεραπείας.

Η εκδήλωση έκλεισε με απαγγελίες ποιημάτων από την Αικατερίνη Μαυρογονάτου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου