Friday, 19 April, 2024

Μακεδονία ξακουστή, έσπασες της Αθήνας το κατεστημένο! (video)

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δέκα τρεις… Μπορούμε, έχουμε φωνή, είμαστε Μακεδόνες! Έσπασαν όλες οι ‘’αρνητικές’’ προβλέψεις των μεγάλων καναλιών

που έπαιξαν όλες αυτές τις ημέρες από ένα λεπτό και έδειξαν πέντε πλάνα, ισχυριζόμενοι μέχρι και την Αστυνομία ότι οι παραβρισκόμενοι στο συλλαλητήριο ήταν έως 100.000 με 50 λεωφορεία! Γιατί φοβούνται και ξέρουν τη δύναμη της Βόρειας Ελλάδας. Φοβήθηκαν να πουν σχεδόν ένα εκατομμύριο! Εκατοντάδες χιλιάδες, μια λαοθάλασσα στη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο και τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης πουθενά! Δεν το πήραν χαμπάρι! Οι περισσότεροι πολιτικοί απόντες, καθώς και ο Ιερώνυμος ενώ η ΕΡΤ3 που θεωρείται το κρατικό κανάλι της  Θεσσαλονίκης δεν μετάδωσε τίποτα. Συγκεκριμένα  η ΕΡΤ1 πρόβαλε την εκπομπή Το αλάτι της γης, πατινάζ στην ΕΡΤ2 ενώ το ΕΡΤ3 άσχετες εκπομπές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, βροντερό παρών έδωσαν πάνω από 500.000 πολίτες ενώ ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης δήλωσε πως: «Η Μακεδονία είναι και παραμένει ελληνική» ενώ εκτιμώντας πως η συγκέντρωση είναι κοντά στο 1 εκατομμύριο τόνισε πως «θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι και αν σημαίνει αυτό» ενώ από το πλήθος ακουγόταν το σύνθημα «είναι τρελός, είναι τρελός ο Στρατηγός». Ο ίδιος δεν απέφυγε να το σχολιάσει λέγοντας «μ’ αρέσει αυτό το σύνθημα».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στα μνημόνια λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ντροπή σε αυτούς που χτυπάνε τους πολύτεκνους, ντροπή σε αυτούς που χτυπάνε την οικογένεια».

Συμπλήρωσε ακόμα πως «μας υποχρεώσανε για να τα έχουμε καλά με τον Τίτο να μη μιλάμε γιατί θα ταρακουνιότανε η Γιουγκοσλαβία». «Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβονται οι επιθετικές ορέξεις των Σλάβων», είπε ακόμα.

«Η αλητεία των Σκοπιανών δεν θα περάσει», πρόσθεσε στέλνοντας μήνυμα στους γείτονες. «Στο εθνικό ζήτημα δεν υπάρχει δικαιολογία ότι ασκούνται πιέσεις», συνέχισε. «Να γίνει καθαρό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού».

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ, Σκοπιανέ». Ο στρατηγός εν αποστρατεία έστειλε επίσης μήνυμα τους Σκοπιανούς να γκρεμίσουν τα «αγάλματα- τερατουργήματα» που έχουν στηθεί στη γειτονική χώρα, αλλά και να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου τους που έχει ονομαστεί «Μέγας Αλέξανδρος». Ζήτησε τέλος να δοθεί λύση «στο θέμα της αιρετικής σχησματικής εκκλησίας».

Ο κ. Φράγκος επιτέθηκε κατά του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και πρότεινε ένα έκτο όνομα για την ονομασία των Σκοπίων, το Monkey Macedonia (μαϊμού Μακεδονία).

Από το βήμα της συγκέντρωσης διατυπώθηκαν αιτήματα όπως οι αποφάσεις για το θέμα της ΠΓΔΜ να μην λαμβάνονται από την κυβέρνηση και τη Βουλή, αλλά από την Εκκλησία του Δήμου με την μορφή λαϊκών συνελεύσεων, να τοποθετηθεί ανδριάντας του Μεγάλου Αλέξανδρου, ενώ ακούστηκαν εκτιμήσεις του τύπου ότι στην ΠΓΔΜ υπάρχει ελληνική μειονότητα που αριθμεί εφτακόσιες χιλιάδες πολιτών τους οποίους η Ελλάδα οφείλει να εφοδιάσει με διαβατήρια, κ.α.

Στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα και η συγκέντρωση συνεχίστηκε με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Το πρωί, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, υπέρ της Μακεδονίας, και στον χαιρετισμό του είπε πως «η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία».

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου, οι οποίοι περπάτησαν στο πλήθος και μίλησαν με συγκεντρωμένους, αλλά δεν πήγαν στην εξέδρα. Το ίδιο έκανε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Κώστας Καραμανλής και ο πατέρας του και πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής και στελέχη της Χρυσής Αυγής.Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μαζί με τους βουλευτές Μάριο Γεωργιάδη, Ιωάννη Σαρίδη, Αριστείδη Φωκά πήγαν στον χώρο δίπλα ακριβώς από την εξέδρα και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Ο κ. Τσίπρας, η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο λαός της Μακεδονίας έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο. Να μη ψηφίσει η Βουλή την παράδοση του ονόματος. Αν αυτό συμβεί, η πράξη αυτή θα είναι προδοσία», είπε ο κ. Λεβέντης.

Το «παρών» έδωσε ο βουλευτής, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και πρώην υφυπουργός Κώστας Ζουράρις, όπου έφυγε κυνηγημένος από το συλλαλητήριο, όταν οργισμένη ομάδα διαδηλωτών τον αποδοκίμασε και επιχείρησε να τον λιντσάρει.

 

Επίσης, συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., όπως ο πρώην βουλευτής Πέλλας, Δ. Σταμενίτης με αρκετούς Συλλόγους από όλο το νομό.

Το συλλαλητήριο άρχισε με τον εθνικό ύμνο και ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Από το πλήθος ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τους πολιτικούς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Για «εντυπωσιακή συμμετοχή» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι Παμμακεδονικών οργανώσεων από το εξωτερικό, μακεδονικών πολιτιστικών συλλόγων από την Ελλάδα, θρακικών σωματείων, δυτικομακεδονικών σωματείων, συλλόγων Σαρακατσαναίων και άλλων φορέων.

Ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός είπε ότι δεν υπάρχουν πιέσεις, υπάρχουν δικαιολογίες για πιέσεις και αν ο ελληνικός λαός δεν κάνει λάθος εμείς θα κερδίσουμε. «Τα σύνορα είναι η ιστορία μας. Δεν γονατίζουμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Αν δεν το θέλουμε εμείς τα Σκόπια δεν θα μπουν ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε στο ΝΑΤΟ» σημείωσε. Σε δήλωση της με αφορμή το συλλαλητήριο, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά σημειώνει πως «η ελληνική λέξη “Μακεδονία” σημαίνει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα».

Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Λίγο πριν από τις 3μ.μ. ξέσπασαν επεισόδια στην Πλατεία Ναυαρίνου, όταν ομάδα ατόμων με ελληνικές σημαίες προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο που κάνουν αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστές, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα και πέτρες προς τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το thestival. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου