Saturday, 20 April, 2024

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών κατέκτησαν την 1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας, στην Αθήνα

Στην Αθήνα, στο χώρο της Παλιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε η τελική φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογίας, μεταξύ μαθητών Λυκείων για 4η συνεχή χρονιά.

Η διοργάνωση των αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών αποδείχθηκαν δεινοί ρήτορες εφόσον κατάφεραν να κατακτήσουν την 1η θέση!

Στους αγώνες συμμετείχαν μαθητές από 75 σχολεία της Ελλάδας δημόσια και ιδιωτικά. Οι προημιτελικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Μαρτίου στο 2ο Νέας Σμύρνης ενώ ο ημιτελικός και ο τελικός την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών αήττητη προκρίθηκε στον ημιτελικό και στη συνέχεια στον τελικό αγώνα, κερδίζοντας την 1η θέση.

Για την τελική φάση των αγώνων είχαν διακριθεί τοπικά:

1ο βραβείο η Α΄ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών.

2ο βραβείο το 4ο ΓΕΛ Βέροιας

3ο βραβείο η Β΄ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Με την ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές: Αγγελίδου Μαρίζα. Γιαλαμάς Κωνσταντίνος. Γιαλαμάς Μιχάλης. Γιαντζή Νατάσα. Χατζησαββίδου Αναστασία.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαρία Αθανασίου, Σωτήρης Καρυπίδηςmathites1Από την πρώτη φάση, τα σχολεία του νομού που συμμετείχαν στους προημιτελικούς, αποτελούνταν από πενήντα δύο μαθητές από  τα παρακάτω Λύκεια με ομάδες από 5 μαθητές έκαστη, ως εξής:

1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με δύο ομάδες

2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με μία ομάδα

3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με δύο ομάδες

ΓΕΛ Αξού με μία ομάδα

2ο ΓΕΛ ΄Εδεσσας με δύο ομάδες

ΓΕΛ Αριδαίας με μία ομάδα

ΓΕΛ Εξαπλατάνου με μία ομάδα

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών κατέκτησαν την 1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας, στην Αθήνα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου