Friday, 19 April, 2024

Κτηματολόγιο: Απορρίφθηκε το αίτημα παράτασης από φορείς της Πέλλας

Τελευταία ημέρα κατάθεσης σήμερα

Απορρίφθηκε το αίτημα παράτασης της προθεσμίας οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Λόγου της Πέλλας”.

Συγκεκριμένα,  ο Δήμος Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Νομού Πέλλας, είχαν αποστείλει αίτημα για παράταση – δείτε εδώ– για το οποίο δόθηκε πριν λίγο αρνητική απάντηση.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς λόγω της πρόσφατης κατάργησης της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στο νεοσυσταθέντα φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», προκλήθηκε προσωρινή αδυναμία ανταπόκρισης της Διοίκησης στη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και εγγράφων, τόσο προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου, όσο και προς τους ιδιώτες, για την άσκηση αγωγών προς διόρθωση των αρχικών εγγραφών.

Η τρίμηνη παράταση θεωρήθηκε πολύ μικρή για τον όγκο εξυπηρέτησης των πολιτών ενώ υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν λάβει καν ειδοποιητήρια για να προβούν στις διαδικασίες ένστασης!

Μονόδρομος για να μην χάσουν τα ακίνητά τους όσοι δεν τα δήλωσαν είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς απαιτείται αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου