Saturday, 20 April, 2024

“Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας”: Λεκτικός οχετός από το δήμαρχο Δ. Γιάννου σε μέλη της παράταξης μας

Τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Γιάννου έχει επιδοθεί σε έναν, άνευ προηγουμένου, λεκτικό οχετό κατά μελών της παράταξης μας και του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τσεπκεντζή

Σε πρόσφατη ανάρτηση του προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε περίπτωση παρουσίας μας σε εκδήλωση μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα, μας κατηγόρησε για συμμετοχή σε “ύποπτα πανηγύρια”, ενώ σε άλλο δημόσιο διάλογο, άφησε υπονοούμενα για “φιλίες με αλυτρωτιστές”.
Σε μια εποχή όξυνσης του πολιτικού κλίματος, ο Δήμαρχος, ως φορέας πολιτικής εξουσίας, οφείλει να προασπίζει την Δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη. Εμείς δεν θεωρούμε ούτε ότι όποιος δεν συμμετείχε στα συλλαλητήρια είναι προδότης, ούτε ότι όποιος συμμετείχε είναι φασίστας .Αντίθετα, ο κύριος Γιάννου, όπως έχουμε επισημάνει, δημιουργεί φαντάσματα, προκειμένου να καταγάγει τις φανταστικές του μάχες. Η ανυπαρξία σοβαρής διοίκησης δεν καμουφλάρεται με την προσπάθεια του να αναβιώσει το κλίμα και πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών.
Όλοι έχουμε γνώση και κρίση που οδηγεί ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία. Η Κοινωνία σε Κίνηση δεν θα παρασυρθεί σε αυτόν τον ευτελισμό του δημοσίου διαλόγου. Οι πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουν το κλίμα πολιτικής ανωμαλίας που επιδιώκουν αποτυχημένοι πολιτευτές. Καλούμε όλες τις αρχές του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.
Θεωρούμε ότι η καλλιέργεια αυτού του κλίματος διχασμού είναι μια ορατή απειλή για τον τόπο μας. Καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Με την Δημοκρατία δεν παίζουμε, κύριε Γιάννου
Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας

Τι έγραψε ο δήμαρχος προ ημερών, στο προσωπικό του προφίλ στπ φβ και “άναψε” την παράταξη Τσεπκεντζή:
“Μύρισαν ΕΚΛΟΓΕΣ και ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ, Θεωρώντας τον εαυτό του ΝΕΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ (φυσικά τα τόσα χρόνια που ασχολήθηκε με τον ΔΗΜΟ νομίζει ότι τα ξεχάσαμε)
Προσπαθώντας λοιπόν να αποπροσανατολίσει, από το φλέγον θέμα των ημερών ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αφού πλέον καταλάβαμε την θέση του που ταυτίζεται με το
Κόμμα που τον στηρίζει, θυμήθηκε το πανεπιστήμιο, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΔΗΜΑΡΧΟ, ξεχνώντας τους αγώνες,
Που δώσαμε με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του οποίου την εποχή εκείνη ήταν μέλος.
Να θυμίσω φυσικά ότι πριν από λίγες μέρες ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στις εξαγγελίες του για τα πανεπιστήμια, ξέχασε παντελώς την Έδεσσα.
Την Παντελή απουσία του από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ την κάλυπτε τρέχοντας σε πίτες και γλέντια με ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ … θεωρώντας ότι αυτό “ΠΟΥΛΑΕΙ” και ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΑΕΙ.
ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΗΡΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ.
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου