Friday, 19 April, 2024

Καταγγελία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων προς τους βουλευτές

Προς: 1. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 2.Όλους τους Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων
Καταγγελία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ)
Θέμα: Συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για το δημογραφικό», σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής.
Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) και οι αντιπρόσωποί τους, που είναι εκλεγμένοι για το Συνέδριο της ΠΟΤ, που δίνουμε τη μάχη για την οργάνωση της Δημογραφικής πολιτικής, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, καλούμε τις τρίτεκνες οικογένειες, αλλά και τους Βουλευτές της Ολομέλειας, να αντιδράσουν στην Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό του 2018.
Ο όρος Δημογραφική πολιτική είναι ξεχωριστός και δεν μπορεί να συγχέεται με την κοινωνική πολιτική της χώρας, αλλά ούτε και την μεταναστευτική. Μέτρα Δημογραφικής πολιτικής παίρνει ένα κράτος για να εξασφαλίσει την διαιώνιση του είδους- Έθνους του, όπως λέει και το Σύνταγμα. Δηλαδή απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες πολίτες, και όχι σε μετανάστες. Ούτως η άλλως υπάρχει υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, και υπουργείο κοινωνικής αλληλεγγύης. Υπουργείο Δημογραφικής πολιτικής, πότε θα δούμε είναι το θέμα, που είναι τόσο σημαντικό. Κάθε άλλη προσέγγιση στο ζήτημα της δημογραφικής πολιτικής για εμάς θεωρείται ύποπτη.
Με έκπληξη αντικρίσαμε την στάση των επιστημονικών φορέων όσον αφορά ποια θα πρέπει να είναι τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν άμεσα για την ανάσχεση της δημογραφικής κατρακύλας της χώρας. Προτείνουν, ότι πρέπει να δοθεί στήριξη MONO στο 1ο και 2ο παιδί, και να προσελκύσουμε και άλλους μετανάστες, με πρόσχημα ότι δεν προλαβαίνουμε με τις παρούσες συνθήκες μέσα σε μια εικοσαετία να αλλάξουμε τους δείκτες με γεννήσεις.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι προς αυτή τους τη θέση, την οποία την θεωρούμε απαράδεκτη και λίαν επιεικώς ύποπτη.
Το πρόσφατο παρελθόν, μας έχει αποδείξει ότι το δημογραφικό δεν λύνεται με μετανάστες. Χρησιμοποιήθηκε αυτό το μοντέλο την τελευταία εικοσαετία και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση.
Δίδοντας κίνητραμόνο στις οικογένειες με 1ο και 2ο παιδί, δεν επιτυγχάνεται η πλήρης ανανέωση του πληθυσμού, παρά μόνο μια ελαφρά αύξηση του δείκτη γονιμότητας. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι επιστημονικοί φορείς, όμως περιέργως δεν προτείνουν στην Πολιτεία, να ισχυροποιήσει τα κίνητρα για τις γεννήσεις ,και να προστατέψει και συγχρόνως να ενισχύσει τις οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω που είναι πετυχημένη συνταγή (βλέπε μέτρα Καραμανλή).
Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα μια ενιαία δημογραφική πολιτική, μια σειρά μέτρων που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του πολίτη. Μια δημογραφική πολιτική με δύο στόχους:
Πρώτον – ισχυρά μέτρα για γεννήσεις απ’ το πρώτο παιδί, και δεύτερο – ενισχυμένη προστασία και ειδική δέσμη μέτρων στις οικογένειες που θα αποκτήσουν τρίτο παιδί και πάνω.
Καλούμε κάθε Βουλευτή της Ολομέλειας,
Να αντιδράσει στο Πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για το δημογραφικό» του 2018,
Και να μην δεχθούν να το νομιμοποιήσουν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου