Thursday, 28 March, 2024

Καστερίδης Στάθης: «Στόχος μας η οικολογική αναβάθμιση στις περιοχές φυσικού κάλλους»

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 26 Μαΐου και στο πλαίσιο των προεκλογικών του ομιλιών, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης

πραγματοποίησε ομιλία το βράδυ της Πέμπτης στην Δ.Ε. Κύρρου και συγκεκριμένα στο Νέο Μυλότοπο.
Παρά την καταρρακτώδη βροχή που προηγήθηκε, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και η ομιλία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα. Ο υπ. δήμαρχος Στάθης Καστερίδης μίλησε για τον ευλογημένο από τη φύση τόπο του Κύρρου, με τις πηγές Αραβησσού, τη Γραμμόσκα και την Κρώμνη. Αναφέρθηκε στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής προς το περιβάλλον και την άθλια κατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας επεσήμανε ότι «βρίσκομαι σε έναν από τους ευλογημένους από τη φύση τόπους της Πέλλας. Ευλογημένους από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και από το Πάικο που προσφέρει άφθονα τα νερά του στον κάμπο. Και αντί αυτός ο τόπος να σφύζει από ζωή μάχεται για την καθημερινότητα. Δυστυχώς υπάρχουν τόσα προβλήματα που δεν χρειάζεται επιστημονική μελέτη για να λυθούν. Η απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει μεταξύ τους τα χωριά. Δεν υπάρχει επαρκής σήμανση. Όλα αφημένα στο φιλότιμο των κατοίκων του Κύρρου που περιμένουν τις υποσχέσεις μιας διοίκησης 10 χρόνια τώρα για τα χωριά της υπαίθρου. Τι να πω και για Αρχαία Κύρρο, ένα σημαντικό τμήμα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει στόχος να υποστηριχθεί ώστε κάποια στιγμή να γίνει επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος».
Στην ομιλία του ο κ. Καστερίδης αναφέρθηκε και στην αγροτική παραγωγή της περιοχής τονίζοντας πως: «Δεν επιτρέπεται σε έναν κατεξοχήν αγροτικό τόπο με συνεταιριστές και ομάδες παραγωγών να μην υπάρχει γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης και φυσικά να μην υπάρχει όνομα προέλευσης προϊόντων. Ο συνδυασμός ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ σε κάθε πρόταση του προγράμματός του έχει μελέτες για την ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου. Πρωταρχικός στόχος μας η αναβάθμιση και προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος στις Πηγές Αραβησσού, Αχλαδοχωρίου, Γραμμόσκας, η λειτουργία του Κλειστού γυμναστηρίου και του κτιρίου της πρώην Κοινότητας καθώς και η αντικατάσταση του αποχετευτικού δικτύου».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, μετά και την παρουσίαση των υποψηφίων της Δ.Ε. Κύρρου, δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες τους θα παλέψουν για να οικοδομήσουν έναν ανθρώπινο δήμο, έναν δήμο για όλους.
Ο Στάθης Καστερίδης ολοκληρώνει τις προεκλογικές του ομιλίες σήμερα Παρασκευή στις 8μμ στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης και στις 9μμ στην πλατεία Γαλατάδων.
Από το γραφείο τύπου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου