Thursday, 28 March, 2024

Θ. Τζάκρη: Ευκαιρίες για νέα έργα υποδομής στο Δήμο Σκύδρας το επόμενο διάστημα

Συνάντηση με τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου είχε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη για τις νέες δυνατότητες

χρηματοδότησης των Δήμων σε έργα υποδομής.
Η βουλευτής έθεσε τις βασικές προτεραιότητες των νέων προγραμμάτων και τον τρόπο που μπορούν να σχετιστούν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Σκύδρας, ώστε να υπάρξει σημαντική ωφέλεια από τα προτεινόμενα έργα. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν είναι η αξιοποίηση της ιαματικής πηγής στο Λουτροχώρι, μετά την αναγνώρισή της από τον ΕΟΤ και την ωρίμανση των έργων ανάπλασης, ώστε να αποτελέσει έναν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες. Η πρόταση αυτή μπορεί να συνδυστεί με τη δημιουργία παραποτάμιων πάρκων στις όχθες του Αλμωπαίου και του Εδεσσαίου ποταμού, με χρήσεις αναψυχής και έντονη έμφαση στην παρουσία του στοιχείου του νερού. Τα πάρκα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, στα πλαίσια του προγράμματος για τη δημιουργία παραλίμνιων και παραποτάμιων πάρκων με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ. Και οι δυο αυτές προτάσεις μπορούν να ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και να τονώσουν την οικονομική δραστηριότητά της, με κοινό άξονα την αξιοποίηση του υδάτινου στοιχείου που είναι κοινό πλεονέκτημα για όλους τους Δήμους της Πέλλας.
Όπως σημείωσε η κ. Τζάκρη, η πόλη της Σκύδρας μπορεί επίσης να ωφεληθεί με χρηματοδότηση, μέσω του προγράμματος για την αξιοποίηση του δημοτικού κτιριακού αποθέματος. Στο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθούν δράσεις για την αναβάθμιση κτιρίων που βρίσκονται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών πολιτιστικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιηθούν τα κτίρια του ΟΣΕ που βρίσκονται εντός της πόλης και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία, αποτελώντας χώρους ενός ευρύτερου πλέγματος σιδηροδρομικών διαδρομών. Τα κτίρια μπορούν να παραλάβουν χρήσεις που θα αναζωογονήσουν το κέντρο της πόλης και θα γίνουν σημεία αναφοράς. Παράλληλα, υπάρχει η ευκαιρία για την ανάπλαση μιας εκ των πλατειών της πόλης, μέσω του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για την Αστική Αναζωογόνωση των πόλεων που αναμένεται το επόμενο διάστημα. Στο ίδιο πρόγραμμα, υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί και ο εξοπλισμός δυο παιδικών χαρών με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας.
Παράλληλα, για την υποστήριξη του αγροτικού τομέα, έχει ήδη δημοσιευθεί η πρόσκληση για αγροτικές οδοποιίες, ενώ σύντομα αναμένεται και η αντίστοιχη πρόσκληση για νέα αρδευτικά δίκτυα, με πόρους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως τόνισε η βουλευτής, ο Δήμος Σκύδρας μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη από τις επόμενες προσκλήσεις και να υλοποιήσει έργα με ιδιαίτερη σημασία που θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα του Δήμου για τα επόμενα χρόνια. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ενέργειες που απαιτούνται μπορούν να ολοκληρωθούν με συνεχή συνεργασία, για το όφελος της ευρύτερης περιοχής.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου