Thursday, 28 March, 2024

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Οι πρώτες δηλώσεις στον «Λόγο» – Επάνοδος στην Π.Ε. Πέλλας – «Παρών» στις δημοτικές εκλογές

Αθώος κρίθηκε σήμερα, Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία, έπειτα από καταδίκη του

για παθητική δωροδοκία από επιχειρηματία που είχε αναλάβει την εκμετάλλευση.

Στη συνέχεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος αναίρεσε την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση, με συνέπεια η υπόθεση να επιστρέψει στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Υπό νέα σύνθεση το δικαστήριο έκρινε τώρα κατά πλειοψηφία αθώο τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ετυμηγορία που ανοίγει το δρόμο για την επάνοδό του στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Καταπέλτης η δικαιοσύνη

Όπως δήλωσε στον «Λόγο της Πέλλας»:

«Η πίστη μου στην ελληνική δικαιοσύνη ήταν ακράδαντη, για αυτό και έφτασα μέχρι το ανώτερο κλιμάκιο, το Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου και δικαιώθηκα.

Να ευχαριστήσω αυτούς που πίστεψαν σε μένα, όλο τον κόσμο που με στήριξε, τους δικηγόρους μου και πάνω από όλα την οικογένεια μου που ταλαιπωρήθηκε όλο αυτό το διάστημα.

Συγγνώμη στους κατοίκους της Πέλλας που μείναμε πίσω στα έργα του νομού, όμως έχουμε χρόνο να τελειώσουμε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε.

Να μου δοθεί δύναμη και να δουλέψω μέρα νύχτα, όλο το διάστημα που απομένει έως τις εκλογές, για να καλύψω το κενό και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Για την περίπτωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα

«Αν δεν έκανα αυτή την κίνηση μπορεί να μη λειτουργούσε μέχρι σήμερα, που το χιονοδρομικό αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, όπως και το Πόζαρ… και ήταν στην πιο κρίσιμη καμπή του, με επικείμενο λουκέτο…

Όλα αυτά έγιναν από το δικό άγχος και την αγωνία μου να λειτουργήσει…».

*Να υπενθυμίσουμε ότι το κατηγορητήριο τού απέδιδε ότι ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πέλλας ΑΕ ΟΤΑ έλαβε, τον Οκτώβριο του 2011, το ποσό των 15.000 ευρώ από επιχειρηματία που αναδείχθηκε ο ανάδοχος για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν, με σκοπό «να τον βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του κέντρου όσο καιρό θα διαρκούσε η μίσθωση».

Ο κ. Θεοδωρίδης έκανε λόγο για σκευωρία, ενώ στο δικαστήριο ανέφερε ότι λόγω του ότι ο ανάδοχος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, που έθεταν σε κίνδυνο τη λειτουργία του ΧΚ., ανέλαβε μαζί με επιχειρηματίες να συγκεντρώσει κάποια χρήματα τα οποία και έδωσε ως δανεικά ενώ στη συνέχεια ο ανάδοχος τα επέστρεψε, έχοντας και τις σχετικές αποδείξεις ενώ διερωτήθηκε: «είναι δυνατόν να πάρω “μίζα” με αποδείξεις»;

Επάνοδος στην Π.Ε. Πέλλας

«Έχει λίγο δρόμο η διαδικασία, όμως σε καμιά βδομάδα θα επανέλθω στη θέση μου ως Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας» δήλωσε σχετικά.

«Παρών» στις δημοτικές εκλογές του δήμου Πέλλας

«Θα είμαι παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές για τον δήμο Πέλλας. Το διάστημα αυτό, σχεδόν ενάμισι χρόνο, είμαι από πιο κοντά στον κόσμο και με στήριξε και αυτό μου έδινε δύναμη. Ιδιαίτερα σε αυτό το «διάλλειμα» που έκανα, είδα ότι ο κόσμος με στήριξε με κάθε τρόπο. Και γω για να έχω καθαρό μέτωπο επέμεινα σε αυτό το δικαστήριο.

Άλλωστε, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης έχει δεχθεί τους μεγαλύτερους ελέγχους από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα (για τον εαυτό του).

Όλη αυτή η γνώση και η εμπειρία πρέπει να διοχετευθούν προς όφελος του τόπου μου και των πολιτών» σημείωσε ο κ. Θεοδωρίδης στον «Λόγο της Πέλλας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου