Thursday, 25 April, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: Προωθείται η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα μακρά συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου για το θέμα

της ίδρυσης νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα.
Η βουλευτής ανέλυσε διεξοδικά στον Υπουργό το ιστορικό του κλεισίματος του Πανεπιστημιακού Τμήματος «Μάρκετινγκ & Διοίκησης Λειτουργιών» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που λειτουργούσε στην Έδεσσα μέχρι το 2013 από το απαράδεκτο σχέδιο «Αθηνά» του τότε Υπουργού Παιδείας της κυβερνήσεως Σαμαρά Κ. Αρβανιτόπουλου.
Ανέλυσε ακόμη στον κ. Γαβρόγλου τη διαθεσιμότητα και την καταλληλότητα του χώρου που στεγαζόταν μέχρι το 2013 το πρώην Πανεπιστημιακό Τμήμα «Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών» να φιλοξενήσει ένα νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα.


Κατόπιν αυτής της ενημέρωσης, ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου εξετάζει σοβαρά την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
Τις επόμενες μάλιστα ημέρες θα έχει συνεργασία επί του θέματος με τις Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα ένταξης του νέου Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ενταχθεί στη συνέχεια η ίδρυση του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα στο νομοσχέδιο «Συνέργεια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» που θα βγει άμεσα στη διαβούλευση και θα προωθηθεί στη συνέχεια στη Βουλή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου