Thursday, 25 April, 2024

Η Φλόγα των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων PyeongChang 2018, στα Γιαννιτσά (foto-vid)

Από την ιστορική γη της Μακεδονίας, πέρασε η Φλόγα των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων PyeongChang 2018, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών.

Τη σημερινή τέταρτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε από την Καστοριά, πέρασε από τη Φλώρινα, την Έδεσσα και το μεσημέρι βρέθηκε στα Γιαννιτσά με ενθουσιώδη υποδοχή στο Ολυμπιακό φως από μικρούς και μεγάλους που ήθελαν να δουν από κοντά το σύμβολο της φιλίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών άναψε η αργυρή Ολυμπιονίκης 2004, Έλλη Μυστακίδου.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν οι:

Δημήτρης Σενεκίδης, Αργυρός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Βασίλης Τσαλικίδης με παγκόσμια διάκριση στο πρωτάθλημα κωπηλασίας και χρυσό μετάλλιο στους  βαλκανικούς αγώνες  2017 και ο μαθητής, αγωνιστής Βαγγέλης Βρόντζος, με το συνοδό του, δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Γιώργο  Χρυσοστομάκη.

Συνοδοί Λαμπαδηδρόμοι: Η ομάδα χάντμπολ ΓΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Γιαννιτσών με τις αθλήτριες – μέλη των εθνικών μας ομάδων: Δέσποινα Φράγκου, Βαρβάρα Πυριτίδου, Χρυσή Τροχίδου, Φωτεινή – Αδαμαντία Ξηρίδου, Χρυσή Μαυροπούλου, Ελευθερία – Αικατερίνη Τροχίδου, Στυλιανή Ντιμτσούδη, Μαρία Λαζαρίδου, καθώς και τις αθλήτριες: Ιωάννα Πλιόγκα, Αρετή Σπυρίδου, Καλλιόπη Παντζαρτζή, Αναστασία Χατζησαββίδου. Ο πανελληνιονίκης, Δημήτρης Τσίτσος, με Αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιους και βαλκανικούς αγώνες στον ακοντισμό, αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α., ο πρωταθλητής Ελλάδας, Στέργιος Πλαλής, μέλος Εθνικής Ομάδας  με Χρυσό μετάλλιο  σε παγκόσμιο τουρνουά TAEKWONDO, αθλητής του Α.Σ. TAEKWONDO Γιαννιτσών ‘’Ο Φίλιππος’’, ο πανελληνιονίκης, Θανάσης Ματζίρης  με Αργυρό μετάλλιο σε Διεθνή Συνάντηση στο δέκαθλο, ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας, αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α., ο πανελληνιονίκης, Βασίλης Χειμωνίδης με χρυσό μετάλλιο σε  Διεθνή Συνάντηση στο άλμα σε  μήκος, ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας, αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α., ο πρωταθλητής Ελλάδας, Γεώργιος – Ευάγγελος Χατζηκόϊτσης, μέλος Εθνικής Ομάδας – αθλητής του Α.Σ. TAEKWONDO Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», η πρωταθλήτρια  Ελλάδας Σεβαστή Γαβριηλίδου μέλος Εθνικής Ομάδας TAEKWONDO, αθλήτρια  του Α.Σ. TAEKWONDO Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος», ο αθλητής του Ν.Ο.Γ. Σταύρος Παπαδόπουλος : 4 φορές χρυσός πανελληνιονίκης κωπηλασίας ΑΜΕΑ. Χρυσό μετάλλιο σε διεθνείς αγώνες κλειστής κωπηλασίας ΑΜΕΑ.

Συμμετείχε η Φιλαρμονική Γιαννιτσών, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και Πολιτιστικοί Σύλλογοι.Η διαδρομή συνεχίζεται το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη όπου μετά την Τούμπα και το Ολυμπιακό Μουσείο, θα διανυκτερεύσει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους παρακολουθεί συνεχώς το Ολυμπιακό Κανάλι (Olympic Channel) που καταγράφει εικόνες και τις μεταδίδει σε όλο τον κόσμο, μέσα από την ιστοσελίδα του www.olympicchannel.com και τα Social Media του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου