Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Έδεσσα

Από την πόλη της Έδεσσας πέρασε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι 27 Οκτωβρίου 2017, η Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

που θα γίνουν από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη Pyeong Chang της Νότιας Κορέας, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και του αθλητικού ιδεώδους.Η εκδήλωση της αφής πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο των Μικρών Καταρρακτών με την παρουσία πλήθους κόσμου, παιδιών, μαθητών σχολείων με τις ελληνικές Σημαίες, Εκπροσώπων Αρχών και φορέων της Αυτοδιοίκησης, Αστυνομίας, Στρατού, Συλλόγων.Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Έδεσσας και οι εκπρόσωποι των Ολυμπιακών Επιτροπών της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας.Ο Δήμαρχος Έδεσσας στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Καλωσορίζουμε στην Έδεσσα την Ολυμπιακή Φλόγα και τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ελλάδας και της Κορέας!
Για άλλη μια φορά η Ολυμπιακή Φλόγα έχει ξεκινήσει μία πορεία με έντονους συμβολισμούς, ένα ταξίδι που ευχόμαστε να σκορπίζει το φως της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.
Από την Έδεσσα, την πατρίδα του μεγάλου Αλεξάνδρου που σκόρπισε το φως του πολιτισμού σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, ευχόμαστε η Ολυμπιακή Φλόγα να σκορπίσει το δικό της φως σε όλους τους λαούς του κόσμου!
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα του σύγχρονου κόσμου. Ανεξάρτητα από τη μορφή που έχουν πάρει οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, η Φλόγα είναι το σύμβολο του Ολυμπιακού ιδεώδους. Αυτό το σύμβολο πρέπει να το κρατήσουμε σφιχτά μέσα μας για να ζεσταίνει τις καρδιές μας με το Ολυμπιακό πνεύμα, που είναι ότι ευγενέστερο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση, τους λαμπαδηδρόμους μας, όσους εργάστηκαν για την εκδήλωση και τους πολίτες της Έδεσσας, και να δηλώσω με περηφάνια ότι η Έδεσσα, μία πόλη με παράδοση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τιμά το Ολυμπιακό ιδεώδες και στέλνει τους χαιρετισμούς της στη μακρινή Pyeong Chang της Νότιας Κορέας, με ευχές για μία άρτια και ασφαλή διοργάνωση!
Καλό ταξίδι»!Λαμπαδηδρόμοι ήταν καταξιωμένοι αθλητές της Έδεσσας.Μετά την εκδήλωση της αφής η φλόγα συνέχισε το ταξίδι της, με επόμενο σταθμό την πόλη των Γιαννιτσών Πέλλας.

tastv.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου