Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ζευγάρι από τη Σκύδρα κατακτά την ευρωπαϊκή αγορά με τον ¨Ντορβά” του βοσκού

Εν μέσω κρίσης, κατάφεραν από το μηδέν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση με αξιοθαύμαστη πορεία.

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδος τον συναντάμε και ως «τουρβά» ή «τροβά». Ο ντουρβάς είναι αυτή η πάνινη σακούλα που χρησιμοποιούσαν κατά το παρελθόν οι χωρικοί για να βάζουν την τροφή τους όταν πήγαιναν κοντά στα ζώα. Χρησιμοποιείται μάλιστα και μεταφορικά: Η έκφραση βάζω το κεφάλι μου στον τορβά προέρχεται απ’ τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι προεπαναστατικοί Κλέφτες να τους συλλάβουν οι Αρματολοί και να τους βάλουν τα κεφάλια στον τορβά για να τα παρουσιάσουν στις Αρχές και να πάρουν το μπαξίσι τους.

Η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η πίστη στην υλοποίηση της ιδέας τους αποτέλεσαν τα στοιχεία που τους έκαναν να ξεχωρίσουν και στο εξωτερικό. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης και η Σταυρούλα Λάμπρου είναι το ζευγάρι από τη Σκύδρα που κατάφερε να κάνει τους Ευρωπαίους να μιλούν για τις χειροποίητες ελληνικές τσάντες που έχουν ως βάση τον Ντορβά του Έλληνα βοσκού. «Η κύρια ασχολία μας είναι να κατασκευάζουμε τσάντες που ομορφαίνουν τις γυναίκες. Είναι χειροποίητες τσάντες που κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Μετά από σκληρή δουλειά δημιουργήσαμε ένα δίκτυο πωλήσεων με 200 καταστήματα στην Ελλάδα», τόνισε ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα πορεία της επιχείρησης της, στην ελληνική αγορά η Σταυρούλα Λάμπρου.

Κάνοντας μια αναδρομή της επιτυχίας, ο Χρήστος Θεοδωρίδης αποκάλυψε πως, «όταν ήμασταν σε έκθεση στο Μιλάνο, όλοι μας έλεγαν ότι ήξεραν το προϊόν. Και αυτό γιατί είχαμε επιλέξει καλά σημεία στην ελληνική αγορά να βάλουμε την τσάντα.

Ο σχεδιασμός της είναι ιδιαίτερος. Είναι ένας ντορβάς. Στους πελάτες μας στο εξωτερικό λέω ότι είναι η τσάντα του Έλληνα βοσκού μέσα στην οποία βάζει το κολατσιό και το νερό του» και επισήμανε «Φυσικά από την πρώτη χρονιά μέχρι και σήμερα έχουμε βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, θέλουμε να συνεχίσουμε την σταθερή πορεία μας στην ελληνική αγορά και να οργανώσουμε τις εξαγωγές μας. Είναι αρκετοί πελάτες μας που μας λένε ότι πρέπει να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας στη Γερμανία και την Ιταλία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι Ελληνίδες θα πρέπει να αγαπήσουν τα ελληνικά προϊόντα». «Όλα ξεκίνησαν εν μέσω κρίσης.

Είχα στο παρελθόν δύο επιχειρήσεις, μια κατασκευαστική εταιρεία και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων αναγκάστηκα όμως να τις κλείσω, λόγω της οικονομικής κρίσης. Έπρεπε να κάνω κάτι γιατί δεν είχα κάποια ασχολία» ανέφερε ο Χρήστος Θεοδωρίδης. «Η γυναίκα μου σε ανύποπτη στιγμή με ρώτησε αν μπορώ να κατασκευάσω μια τσάντα. Με παίδεψε πολύ να την κάνω, περίπου 1,5 μήνα. Την έφτιαξα με διάφορα μηχανήματα που βρήκα μόνος μου από τη Σκύδρα Πέλλας. Μόλις έγινε η τσάντα δεν άφησα να φύγει ο καιρός και κυνήγησα να την βάλω στην παραγωγή. Σύντομα εκθέσαμε τα προϊόντα μας σε έκθεση της Αθήνας. Κάναμε πελατολόγιο και δουλέψαμε σκληρά για να ανταποκριθούμε. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε μια πλαστικοποιημένη τσάντα, ενώ τώρα έχουμε πολλά σχέδια. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε μεγάλη άνοδο»…

Θέλουμε τα προϊόντα μας να ανταποκρίνονται στα ελληνικά δεδομένα και να έχουν ένα χαμηλό κόστος. Θέλουμε να δημιουργούμε ιδιαίτερα πράγματα, αλλά να μπορεί ο μέσος καταναλωτής να τα αγοράσει. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα προϊόν καθαρά ελληνικό».

praktoreio-macedonia.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου