Thursday, 28 March, 2024

Ζήτημα ζωής οι πρώτες βοήθειες – Σεμινάριο στα Γιαννιτσά (foto-vid)

Άκρως ενδιαφέρον και ενημερωτικό το σεμινάριο με θέμα «Πρώτες βοήθειες στην καθημερινότητα μας» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Μαρτίου

στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, με τη συνεργασία του Εκπαιδευτικού κέντρου πιστοποιημένης εκπαίδευσης διάσωσης υγιεινής και ασφάλειας.

Εισηγητής ο Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Α’ Βοηθειών, Εθελοντής Διασώστης, Αναστάσιος Τσαρούχας, ο οποίος μίλησε για τις γνώσεις πρώτων βοηθειών που είναι απαραίτητες, καθώς η καθημερινότητα μας φέρνει αντιμέτωπους με αναπάντεχα γεγονότα. Στο σπίτι, στην εργασία, οπουδήποτε ενδέχεται να βρεθούμε μπροστά σε ένα επείγον περιστατικό.

Τότε μπορεί να κληθούμε να παράσχουμε βοήθεια σε έναν συνάνθρωπο μας ή σε κάποιο μέλος της οικογένειας μας.Οι Θεματικές Ενότητες που παρουσίασε για τις Α’ Βοήθειες και παιδιά, τους μύθους και την πραγματικότητα: Όσα γνωρίζατε λάθος! Όπως πχ το λεγόμενο ‘’γύρισμα’’ της γλώσσας που πρόκειται για διόγκωση και με μία μόνο κίνηση μπορούμε να σώσουμε μια ζωή… κα.

Ο κ. Τσαρούχας εξήγησε με απλό τρόπο πως προσεγγίζουμε ένα περιστατικό και ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις!

Όσο για μία επείγουσα κλήση στο ΕΚΑΒ. Επικοινωνήστε σωστά! Δηλαδή, χρησιμοποιώντας το 166 ή το 112 (ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης) χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση έκτακτης ανάγκης, δίνουμε πλήρη στοιχεία του περιστατικού και του που βρισκόμαστε. Και δεν κάνουμε το λάθος να κλείσουμε πρώτοι, όσο πανικόβλητοι και αν είμαστε!

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ): Όσα όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε, στους απινιδωτές, ακόμη και στη σωστή αντιμετώπιση περιπτώσεων όπως οι επιληπτικοί σπασμοί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου