Thursday, 28 March, 2024

Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: Στην Ισπανία με το ERASMUS+ ΚΑ1

Πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ1 Επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών, με θέμα: «Συνεχιζόμενη ανάπτυξη δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές

του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Γιαννιτσών».
Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+KA1, με κωδικό 2018‐1‐EL01‐KA102‐047383, δεκαπέντε μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν για δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις ανάλογα με τον τομέα τους για παρακολούθηση εργασίας, στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Οι μαθητές, που συμμετείχαν, φοιτούν στους τομείς Οικονομίας- Διοίκησης, Γεωπονίας, Νοσηλευτικής και Μηχανολογίας.
Οι μαθητές έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη μαθησιακή τους εμπειρία στις επιχειρήσεις, αλλά και από το σύνολο της εμπειρίας τους που περιλάμβανε και τη γνωριμία με σημαντικά αξιοθέατα της πόλης της Σεβίλλης και της Κόρδοβας.

Είχαν, έτσι, την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο πολιτισμό με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά, μείγμα αραβικού και δυτικοευρωπαϊκού στοιχείου, αναπτύσσοντας τη δεξιότητά τους να κατανοούν την διαφορετικότητα. Εξάσκησαν ακόμη τα Αγγλικά τους αλλά και τα Ισπανικά, ως δεύτερη ξένη γλώσσα, μαθαίνοντας βασικό λεξιλόγιο, που αφορά τον τομέα τους και καθημερινό λεξιλόγιο που αντάλλασσαν στον εργασιακό τους χώρο. Κάποιοι από αυτούς ανέπτυξαν και δεξιότητες εργασίας σε διεθνείς ομάδες με άτομα από άλλες χώρες,που βρίσκονταν εκεί στα πλαίσια του ίδιου Ευρωπαϊκού. προγράμματος.
Μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν τα οφέλη της εμπειρίας τους στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα με δραστηριότητες διάχυσης της δράσης τους, όπως η επεξεργασία βίντεο με τις εντυπώσεις τους, για ανάρτηση στην ιστοσελίδα και το FB του σχολείου τους, καταγραφή σχολίων για την εμπειρία τους και προετοιμασία παρουσίασης με υλικό τεκμηρίωσης από τη μετακίνηση.
Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών υιοθετεί εδώ και πέντε χρόνια Ευρωπαϊκές Δράσεις, που το φέρνουν σε επαφή με το σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολικό περιβάλλον και ενισχύουν την απασχολησιμότητα των μαθητών τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
Καρύπη Μαρία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου