Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσημος εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: “Οι Έλληνες στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων με σύνεση και ομοψυχία”
Σε μία ηλιόλουστη ημέρα (25/3), σε εορταστικό κλίμα και με σύσσωμη παρουσία των εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου 1821 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.


Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Αγία Σκέπη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας Σοφία Πετρίδου, η οποία έκανε αναφορά σε σημαντικά γεγονότα από την επανάσταση και τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, τονίζοντας την αυτοθυσία τους για τα υψηλά ιδανικά της πατρίδας.


Ακολούθησε λιτή, εθιμοτυπική δεξίωση στο Γραφείο της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στο Διοικητήριο, όπου η κα. Αηδονά ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με φορείς και πολίτες της Π.Ε. Πέλλας.
Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, ειδικών τάξεων ΑμεΑ, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και του στρατού. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Μπάντας του Δήμου Έδεσσας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου