Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εορτάστηκε η Απελευθέρωση της Έδεσσας 106 χρόνια μετά

Πραγματοποιήθηκαν με κάθε τιμή οι εκδηλώσεις μνήμης της Απελευθέρωσης της Έδεσσας, και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, σήμερα Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Πέτρο Ζέρζη και Λάκη Βασιλειάδη, παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και παρακολούθησε την παρέλαση στο κέντρο της πόλης.


Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η σημερινή διπλή επέτειος είναι μια μεγάλη μέρα για την Έδεσσα. Μια ημέρα τιμής και μνήμης των προγόνων μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα η Έδεσσα ελεύθερη πόλη, για να είναι ελεύθερη η Μακεδονία, για να είμαστε ελεύθεροι όλοι εμείς. Οι νεότερες γενιές, με το παράδειγμα και τη θυσία των ηρώων ως θεμέλιο, έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε την ειρήνη, να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, να αγωνιστούμε και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο».


«Τιμούμε σήμερα με λαμπρότητα την Επέτειο Απελευθέρωσης της Έδεσσας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα, τη μνήμη των οποίων συνεορτάζουμε σήμερα. Παρουσία του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα χειροκροτήσαμε τη νεολαία και τις ένοπλες δυνάμεις που παρέλασαν με υπερηφάνεια. Χρόνια Πολλά Έδεσσα», επισήμανε η κ. Αηδονά.

*φωτο παρέλασης από Γρ. Βόλτση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου