Friday, 26 April, 2024

Εξετάσεις άδειας οδήγησης: Επιτέλους επανεκκινούν και στην Πέλλα

Αρχίζουν και πάλι από την ερχόμενη εβδομάδα, οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης, η διενέργεια των οποίων είχε σταματήσει και στην Πέλλα από τα τέλη Σεπτεμβρίου

λόγω αποχής των εξεταστών, που διεκδικούν αποζημιώσεις συμμετοχής τους σε εξετάσεις εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και να μην εφαρμοστούν αρκετές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διεξαγωγής εξετάσεων.
Η αποχή δεν έχει λήξει τυπικά, ωστόσο αποφασίσθηκε η επανέναρξη των εξετάσεων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως στους 4,5 μήνες που έχουν να γίνουν εξετάσεις, έχει δημιουργηθεί μια λίστα δεκάδων ατόμων που βρίσκονται σε αναμονή για απόκτηση νέων διπλωμάτων και επεκτάσεις. Στο αριθμό αυτό, προστίθενται πλέον και τα άτομα άνω των 74 ετών, τα οποία βάσει της νέα νομοθεσίας, πρέπει να επανεξεταστούν. Για την περίπτωση των ατόμων αυτών ωστόσο, έχει δοθεί από το Υπουργείο τετράμηνη παράταση, αρχής γενομένης από το χρόνο κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών από τον καθένα.
Το βέβαιο είναι ότι θα περάσει καιρός μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ωστόσο υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας που πρέπει να τηρηθεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου