Thursday, 25 April, 2024

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη υγραερίου LPG & φυσικού αερίου CNG

Το  Kε.Δι.Βι.Μ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ πρόκειται να διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια τεχνίτη υγραερίου αυτοκινήτων και την έκδοση πιστοποίησης επιμόρφωσης απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση  αδείας λειτουργίας συνεργείου αερίων καυσίμων. Η άδεια αυτή δίνει το δικαίωμα στον τεχνίτη να τοποθετεί, να συντηρεί  και να επισκευάζει οχήματα με υγραέριο. Το σεμινάριο θα έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες εκ των οποίων οι 70 αφορούν θεωρητική κατάρτιση και οι 80 ώρες πρακτική άσκηση. Η εξοικείωση θα γίνει σε διάφορους τύπους οχημάτων και συστημάτων συσκευών αερίων καυσίμων σε αυτοκίνητα.

          Η πρακτική καθώς και η θεωρητική εκπαίδευση θα περιλαμβάνει:
Α) θεματολογία κανόνων ασφαλείας, πιθανών κινδύνων που εγκυμονούν κατά την εγκατάσταση συσκευών αερίων καυσίμων σε διάφορους τύπους οχημάτων καθώς και αντιμετώπιση των επικίνδυνων καταστάσεων στην πράξη.

Β) πρόληψη κινδύνων και εξοικείωση με τους Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και Διεθνής κανονισμούς Ασφάλειας στην εγκατάσταση και χρήση αερίων καυσίμων στα αυτοκίνητα καθώς και στα συνεργεία τοποθέτησης τους

Γ) Εξοικείωση με την χρήση Η/Υ, για την ρύθμιση του κινητήρα μετά την τοποθέτηση συσκευής αερίου καυσίμου.

Το πιστοποιητικό θα παρέχεται από την πιστοποιημένη εκπαιδευτική δομή μας και θα αναφέρει την κάλυψη της θεματολογίας του παραρτήματος Π.Δ 66/2010. Θα γίνεται δε σαφής διάκριση ωρών εκπαίδευσης πρακτικής και θεωρητικής άσκησης.

 Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η ύπαρξη άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Μηχανοτεχνίτη ή Ηλεκτροτεχνίτη αυτοκινήτων. 

– Υπό προϋποθέσεις αρκεί και η προϋπηρεσία 8 ετών ή η εργασία σε οικογενειακή επιχείρηση.

– Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιείται,  η μεν θεωρητική κατάρτιση στις εγκαταστάσεις μας (14 ημέρες με 5ωρα μαθήματα), ενώ η δε πρακτική άσκηση σε ειδικά επιλεγμένους  χώρους (10 ημέρες με 8ωρη απασχόληση σε τμήματα των 5 ατόμων).

– Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα καθοριστούν μετά από επικοινωνία με τους συμμετέχοντες.

– Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους ώστε να διαμορφωθούν  έγκαιρα τα τμήματα.

– Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορείτε να καλέσετε στο 2382083443.

Υπεύθυνος προγράμματος: Κουτούδης Αντώνης

Σκοπός του Κε.Δι.Βι.Μ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ είναι η υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες αφορούν επαγγελματίες, εργαζομένους, αγρότες, ανέργους και νέους, όπως και όλες οι συναφείς έρευνες, μελέτες και άλλες δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κεντρική δομή: Στρατηγού Μπρατούνα 3  Τ. 2310 501770

Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας- Γιαννιτσά: Αναγεννήσεως 6 (δίπλα στο Γήπεδο)                    Τ. 2382083443

Και στο site μας: www.kek-forotechnikos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου