Tuesday, 16 April, 2024

Εγκαινιάστηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πέλλας

Θ. Τζάκρη: Η ίδρυσή του ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της μαθητικής κοινότητας του Ν. Πέλλας

Στα εγκαίνια του νεοσύστατου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πέλλας παρέστη η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον χώρο του σχολείου, το οποίο ιδρύθηκε μετά από συνεργασία της πρώην υφυπουργού με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η κ. Τζάκρη στον χαιρετισμό της τόνισε ότι «η ίδρυση με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Ειδικού Γυμνασίου Πέλλας στον Δήμο Σκύδρας ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της μαθητικής κοινότητας, καθώς και τις εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές απαιτήσεις ολόκληρου του Νομού Πέλλας.

Με την ίδρυση του Ειδικού Γυμνασίου, υλοποιείται η δέσμευση της πολιτείας να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ως αναπόσπαστο μέρος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας. Όπως επίσης και να μεριμνά για την παροχή δωρεάν δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών για όλα τα στάδια και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στον Δήμο Σκύδρας, στο οποίο η φοίτηση θα είναι οκταετής και θα εφαρμόζεται πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης, κρίθηκε απαραίτητη διότι στον Νομό Πέλλας δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη σχολική μονάδα η οποία να καλύπτει την υποχρεωτικότητα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πλην των ΕΕΕΕΚ.

Για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πέλλας στον Δήμο Σκύδρας, οι ειδικότητες που προτάθηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και συνάδουν με τις τοπικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, καθώς και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, είναι οι εξής:

  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του Τομέα Πληροφορικής.
  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
  • Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
  • Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
  • Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
  • Επιπλοποιίας – Ξυλογλυπτικής του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Τη δαπάνη αρχικής και οριστικής στέγασης ανέλαβε πλήρως ο Δήμος Σκύδρας. Ως χώρος για τη στέγαση του σχολείου προκρίθηκε από τον Δήμο Σκύδρας το πρώην Δημοτικό Σχολείο Ανύδρου».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κ. Τζάκρη ανέφερε πως «γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, όπως γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό τολμούμε να διεκδικούμε νέες σχολικές δομές και όταν αυτό γίνεται με τρόπο συντονισμένο οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη. Επιπλέον, στόχος μας ως κυβέρνηση είναι να διασφαλίζουμε σε όλους τους πολίτες με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ίσες ευκαιρίες για πλήρη συμμετοχή και συνεισφορά στην κοινωνία. Και αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία. Να ξέρετε ότι είμαι δίπλα σας και σας στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις».

Εγκαινιάστηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πέλλας

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου